Borşa – 20 milioane euro pentru pârtia de schi şi telegondolă

0
606

Proiectul pârtiei de schi și telegondolei din Borșa, de peste 20 milioane euro, este printre cele 4 aprobate și finanțate la nivel național, în Masterplanul pe turism.
Din cele 158 de proiecte depuse, doar 4 au obţinut finanţare, printre acestea fiind şi cel din Maramureș, aflat în plină desfășurare.
„Sursa noastră de finanțare pentru pârtia de schi este una bună, în sensul că e fără concurență, adică cea dedicată Masterplanului pe turism, care nu și-a atins, din păcate pentru România, obiectivul. Astfel, din cele 158 de cereri de finanțare depuse pentru proiecte, trimise de primăriile din toată țara, doar pentru 4 a fost depusă documentația și au fost aprobate ca proiecte finanțabile, pentru trei s-au semnat contractele de finanțare și doar două se și derulează: proiectul de la Borșa, de aproximativ 20 milioane euro și un proiect, undeva în Sibiu, cu o sumă considerabil mai mică, de sub un milion de euro. Deci nu e o bătălie pentru banii alocați pe turism (…). Investiția de la Borșa este una dintre cele mai mari în turism din România. Și pentru județ investiția este mare, fiind aproape dublul celei de la aeroportul din Tăuții – Măgherăuș. Însă proiectul nostru merge înainte, finanțările vin de fiecare dată la timp. A fost foarte greu la început când s-au schimbat ministerele de care am aparținut cu investiția… Dar între timp lucrurile s-au pus la punct și la Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Va exista și o rectificare bugetară săptămâna viitoare. Sunt sume solicitate pentru toate facturile pe care noi le-am depus spre decontare. Dacă acestea vor fi și decontate, atunci proiectul nu va avea sincope în implementarea lui”, a declarat Ion Sorin Timiș, primarul orașului Borșa.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.