Bilanţ la drumurile judeţene: 60 km de covoare asfaltice

0
104

Pe final de an, drumarii maramureşeni au tras linie şi au făcut bilanţul realizărilor pe 2021. Concluzia: s-au primit mai puţini bani de la Consiliul Judeţean Maramureş, 39 milioane lei faţă de 42 milioane lei cât era în anii precedenţi, dar s-a compensat cu fondurile pe calamităţile naturale.

În privinţa marilor lucrări, s-au turnat covoare asfaltice pe 60 km de drumuri judeţene, s-au făcut marcaje rutiere pe 420 km, s-au înlocuit sute de parapeţi, table şi indicatoare rutiere. În rest, s-a pus accent pe lucrările de întreţinere.
“Avem un contract cadru multianual cu Consiliul Judeţean. În acest an s-au executat lucrări mai importante: îmbrăcăminţi bituminoase şi covoare asfaltice, reparaţii cu mixtură asfaltică pe o lungime de 60 de km la nivel de întreaga reţea de drumuri judeţene. Putem da ca exemplu lucrările de la Poienile de sub Munte, Coltău-Finteuşu Mic, Copalnic Mănăştur-Preluca, acestea intrând în lungimea de 60 km de covoare. Se adaugă 120 km de acostamente, plus siguranţa circulaţiei şi marcaje. De asemenea, s-au executat îmbrăcăminţi bituminoase în lungime de circa 9 km”, a declarat managerul societăţii Drumuri şi Poduri Maramureş, Emil Marinescu.
În bilanţul pe 2021 al societăţii de drumuri judeţene mai figurează diverse lucrări de întreţinere: curăţări de şanţuri, cosiri şi defrişări. Marcajele rutiere s-au executat pe 420 km. Au mai fost înlocuite 150 de bucăţi parapeţi şi 350 table şi indicatoare rutiere. Cu cei 3,2 milioane lei primiţi de la CJ pe calamităţile naturale s-a intervenit la alunecările de teren din zona Suciu de Sus, Bogdan Vodă, Costeni, Bocicoel, cartierul Danova din Vişeu de Jos, Budeşti, Dăneşti, Preluca, râul Buteasa.
Emil Marinescu a mai adăugat că pe investiţii s-a lucrat în special cu primăriile, fiind încheiate contracte de reţea stradală la Bistra, Vişeu de Jos, Şomcuta Mare, Ulmeni. În plus, au fost efectuate lucrări de împietruire cu o cantitate de 8.500 mc piatră spartă în: Târgu Lăpuş-Costeni, Sâlniţa Româneşti, Petrova, Poienile Izei-Botiza şi Chelinţa, ieşire spre judeţul Sălaj unde s-a şi lărgit puţin carosabilul.
Pe de altă parte, conducerea societăţii a evidenţiat că asemenea altor firme similare de la nivel naţional sunt probleme cu muncitorii. Ar fi nevoie de personal cu înaltă calificare, numărul salariaţilor societăţii oscilând între 206 şi 212.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.