În Maramureș • Peste 32.000 dosare de pensii, evaluate

0
610

Angajații Casei Județene de Pensii Maramureș lucrează de zor la evaluarea dosarelor de pensii. Activitatea a intrat într-un ritm accelerat din octombrie 2021 când personalul instituției a fost suplimentat. Până acum au fost evaluate peste 32.000 dosare de pensii din totalul celor 113.000 înregistrate la instituția județeană.

Directorul executiv al Casei Județene de Pensii Maramureș, Lucica ONEA (Pop), spune că au fost finalizate primele trei etape din procesul de evaluare a dosarelor de pensie.
Procedura trebuie să se încheie la sfârșitul anului 2022. Pentru ca evaluarea să fie dusă la bun sfârșit, personalul instituției a fost suplimentat cu 23 de persoane, din care 14 la sediul din Baia Mare și 9 la punctul din Sighetu Marmației.
“Evaluarea constă în verificarea și completarea bazelor de date în sistem informatic. Se strâng informațiile despre stagiul realizat și numărul total de puncte. De asemenea, sunt verificate perioadele ce nu au fost valorificate la stabilirea punctajelor” – a precizat Lucica Onea (Pop).
Practic, baza de date realizată în urma evaluării va putea fi utilizată prin sistemul informatic al Casei Județene de Pensii pentru realizarea operațiunilor de recalculare și punere în plată a pensiilor recalculate.
Până în prezent, în județul nostru, au fost evaluate 32.752 dosare, din care 21.934 în Baia Mare și 10.818 în Sighetu Marmației. La finele lunii ianuarie 2022, Casa Județeană de Pensii Maramureș avea în evidență 113.180 dosare de pensie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.