Ing. Traian Rad Tăut – 58

0
888

În cartea “Vorbe… printre ochiurile fileului de volei”, am scris despre domnul Traian Rad Tăut că este “Un OM de volei… pentru volei”. Sînt convins că afirmaţia mea are acoperire totală, demonstrată de-a lungul anilor de cel în cauză.
Horoscopul astrelor îl plasează în zodia Leului, fiind născut la 24 iulie 1957 în Cluj-Napoca. A absolvit Facultatea de mecanică a Institutului Politehnic clujean, cu rezultate meritorii. A fost repartizat la IMMUM Baia Mare. A lucrat în această unitate în perioada 1983-1992. Actualmente este inspector şef adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureş. Căsătorit. Soţia: Cornelia, lucrează la Casa de Asigurări de Sănătate Maramureş. Are doi copii: Alexandru, absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a Universităţii “Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca; Adina-Ioana, medic psihiatru, absolventă a Facultăţii de Medicină din Cluj-Napoca.
Domnul Traian Rad Tăut a venit în familia voleiului băimărean în anul 1997, cînd a fost ales preşedintele echipei de volei “U” Explorări Baia Mare. În perioada 2004-2008 a fost membru în Consiliul Director al Federaţiei Române de Volei.
În clepsidra timpului s-au scurs 18 ani de cînd Traian Rad Tăut a rămas fidel, efectic şi afectiv, alături de gruparea voleibalistică de pe malurile Săsarului. A avut parte de satisfacţii, dar şi de supărări. Uneori a rămas singur, trebuind să ia decizii majore privind destinele echipei. N-a renunţat. Cu tenacitate şi înţelepciune, a găsit soluţiile optime în rezolvarea unor probleme grele din viaţa echipei. S-a implicat total în organizarea şi derularea unor competiţii majore în Baia Mare: turneul final al Cupei Balcanice, Cupa Confederaţiei Europene de Volei, Challenge Cup. Cea mai fericită zi din viaţa lui s-a petrecut în 30 aprilie 2011, cînd Ştiinţa Explorări Baia Mare a devenit vicecampioană a României, titlu pe care băimărenii l-au mai obţinut în 1974 şi 1994.
Anul competiţional 2014-2015 a avut o “istorie” aparte în existenţa echipei Ştiinţa Explorări Baia Mare. Au fost transferaţi patru jucători străini. O premieră pentru gruparea băimăreană. Se spera ca ei să dea un alt potenţial clubului. O parte au confirmat, pe alocuri, alţii mai puţin. După un an de activitate, contractul lor a expirat, fiecare plecînd în ţările lor de baştină. A fost o experienţă, din care se pot învăţa multe. L-am întrebat ce-şi doreşte în această zi, cînd mai adaugă un “set” în “meciul” vieţii? Mi-a răspuns cu un calm englezesc: “Multă sănătate, mie şi întregii familii, iar pe copii să-i văd aşezaţi la casele lor, şi să ajung bunic. În plan sportiv, Ştiinţa Explorări Baia Mare să obţină performanţe mai bune decît în ediţiile precedente”.
Am consemnat cîteva repere din biografia unui OM de volei… pentru volei.
În zi aniversară, o caldă îmbrăţişare, însoţită de tradiţionalul “LA MULŢI ANI!”. (Mihai Mureşan)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.