A treia ediţie a Galei muzicii folk „Floare de Colţ”, Sighet, 2015

0
1040

În zilele de 7, 8 şi 9 august va avea loc la Sighetu Marmaţiei cea de-a treia ediţie a Galei muzicii folk „Floare de Colţ”.
Municipiul din inima Maramureşului va fi pentru trei zile capitala muzicii folk. Un eveniment muzical de excepţie, care reuneşte pe cei mai reprezentativi interpreţi de muzică folk din România, dar mai ales un număr mare de iubitori de muzică de calitate.
Pe scena din parcul Central vor evolua artişti consacraţi, dar şi tinere talente. Să nu uităm că de la Sighetu Marmaţiei au pornit doi din cei mai de seamă reprezentanţi ai muzicii folk: Ştefan Hruşcă şi Ducu Bertzi.
Ineditul ediţiei va consta în momentele dedicate lui Florian Pittiş şi aniversării cantautorului Ducu Bertzi, născut în urmă cu 60 de ani, la Sighet.
„Gala Floare de colţ” se constituie într-un eveniment muzical care are în proiect şi premierea unor tineri talentaţi, omagierea unor poeţi care au contribuit prin versurile lor la marile creaţii folk şi, nu în ultimul rând, a marilor artişti care au contribuit la promovarea acestui gen muzical.
FOLK.14 011Joi, 7 august, vor urca pe scenă folkişti locali, tineri care frecventează cursu­rile Şcolii de Artă „Gheorghe Chivu”. Va urma gala susţinută de Focul viu (Baia Mare), Maria Gheorghiu, Vali Şerban, Adrian Ivaniţchi şi Florin Săsărman.
Sâmbătă şi duminică, între momentele de recital, pe ecrane se vor derula filme cu Florian Pittiş (din concerte). La evenimente va participa ca invitat special Andrei Pittiş.
Sâmbătă, 8 august, spectacolul va avea ca protagonişti pe Dan Vana, Andrei Păunescu, Poesis, Dan Andrei Aldea şi Ducu Bertzi & band (o formulă în premieră la Sighetu Marmaţiei). Spectacolul va fi dedicat aniversării vârstei de 60 de ani şi a peste 40 de ani de activitate a artistului Ducu Bertzi, Cetăţean de onoare al municipiului Sighetu Marmaţiei.
Gala din seara zilei de 9 august va fi susţinută de: Cristian Buică, Dinu Olăraşu, Victor Socaciu şi Pasărea Colibri. În final, artiştii vor interpreta piese din repertoriul lui Florian Pittiş.
Gala folk începe în fiecare seară, la ora 19. Directorul de program al ediţiei din acest an este Dana Andronie; director artistic: Ducu Bertzi; managerul evenimentului: Spiridon Pralea.
Organizatorii Galei muzicii folk – „Floare de Colţ” sunt: Consiliul Local Sighetu Marmaţiei, primarul Ovidiu Nemeş, Centrul Cultural Sighet, Asociaţia Interculturală Ducu Bertzi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.