Promoţia 2009 se reuneşte într-o expoziţie de pictură

0
1150

Luni după-amiază, în Salonul Artelor al Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” din Baia Mare, a avut loc vernisajul expoziţiei anuale „Promoţia 2009”, organizată de Asociaţia Artiştilor Plastici „Alexandru Şainelic” (preşedinte Mihai Tirică). Expun artiştii plastici: Kovacs Bertalan, Robert Balog, Dan Barcan, Nicolae Caţavei, Maria Curtuiuş, Aura Hamuth, Elisabeta Klanicza, Lidia Kozma, Timea Lendeczki, Valentin Rozsnyai, Cristina Şolea, Mihai Tirică. Expozitia poate fi vizitată la Salonul Artelor în perioada 3-14 august.
Este cea de-a VI-a ediţie a expoziţiei anuale a absolvenţilor din promoţia 2009 a Secţiei Arte Plastice-Pictură din cadrul Facultăţii de Litere a Universităţii de Nord Baia Mare (actualul Centru Universitar Nord). „Conform tradiţiei din ultimii 6 ani, absolvenţii se reunesc în anuala promoţiei cu lucrări noi, cu rodul muncii din anul care a trecut, cu care ne prezentăm în faţa publicului iubitor de artă. Anul acesta, din păcate, suntem doar 11 absolvenţi care participăm, numărul nostru scade de la an la an, dar sperăm ca la anul să mobilizăm mai mulţi. Cauza sunt activităţile absolvenţilor, serviciu, casă, familie, care le fură din timpul alocat creaţiei şi de aceea nu reuşesc să se prezinte cu lucrări noi, reprezentative, de amploare. Remarc o evoluţie la majoritatea colegilor şi asta mă bucură, că cei care vin şi se alătură organizatorilor vin cu lucrări noi, deosebit de interesante, subiecte din ce în ce mai gândite, mai elaborate”, a arătat artistul plastic Mihai Tirică.
Alături de absolvenţii Secţiei Pictură – Promoţia 2009 expune şi pictorul dr. Kovacs Bertalan, care le-a fost acestora profesor. „Este o întâmplare fericită. Dânsul a terminat odată cu noi specializarea Filosofie. Chiar dacă nouă ne era profesor, am urcat împreună  pe podium pentru decernarea diplomelor la festivitate. Şi astfel, fiind alături de noi, am zis că suntem colegi şi el a participat la toate evenimentele noastre de acest gen”, a explicat Mihai Tirică.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.