Întâlniri ale jandarmilor maramureşeni cu copiii aflaţi în tabere de vară

0
623

În cadrul campaniei preventiv-educative desfăşurată de către Jandarmeria Maramureş pe timpul vacanţei de vară, intitulată „Tabere în siguranţă alături de jandarmii maramureşeni”, în perioada 1-5 august a.c., au avut loc trei întîlniri ale jandarmilor cu grupurile de copii.
În localitatea Cavnic, reprezentanţii Postului Montan de Jandarmi Cavnic, au desfăşurat, în zilele de 2 şi 3 august, activităţi cu două grupuri de copii. Unul format din 17 copii cu vîrste cuprinse între 8 şi 12 ani, din localitatea Ploieşti, iar cel de-al doilea grup, format din copii cu vîrste cuprinse între 4 şi 11 ani, din localitatea Tudor Vladimirescu, judeţul Galaţi. Jandarmii montani au însoţit participanţii la tabere, pe traseele turistice din Masivul Gutâi şi Vârful Mogoşa. Pe timpul deplasărilor, copiilor le-au fost prezentate aspecte referitoare la reguli de conduită în mediul montan şi protejarea acestuia; tehnici esenţiale de supravieţuire în mediul montan; dotarea minimă obligatorie pe un traseu montan; locul recomandat pentru instalarea unei tabere; măsuri întreprinse în cazul muşcăturilor de şerpi veninoşi, precum şi elemente de bază pentru consumarea apei din fîntîni şi văi de munte. Promiţînd că vor ţine seama de toate sfaturile şi îndrumările primite din partea jandarmilor montani maramureşeni, grupurile de copii au promis că vor reveni şi-n anul următor pentru a petrece în judeţul nostru o vacanţă de neuitat!
O altă activitate de acest gen a avut loc marţi, 4 august, în Staţiunea Izvoare, unde reprezentanţii Jandarmeriei Maramureş s-au întîlnit cu un grup format din 40 tineri cu vîrste cuprinse între 12 şi 18 ani, din municipiul Baia Mare, cărora le-au fost prezentate teme referitoare la rolul şi misiunile Jandarmeriei Române, avantajele urmării unei cariere militare în profesia de jandarm, li s-au prezentat teme privind prevenirea violenţei în şcoli, a delicvenţei juvenile şi a absenteismului şcolar. Subofiţerii din cadrul Postului Montan de Jandarmi Şuior – Mogoşa i-au instruit pe tineri cu privire la acordarea primului ajutor şi metodele de transportare a persoanei accidentate, dar şi cum să alarmeze echipele de salvare în caz de nevoie, pericole la care se expun pe timpul deplasărilor pe munte, diferite procedee şi tehnici de supravieţuire în mediul montan, precum şi orientarea în teren după indicii din natură, modul de semnalare a prezenţei animalelor periculoase, reacţia acestora la contactul cu oamenii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.