Activităţi în cadrul campaniei preventiv-educative. „Tabere în siguranţă alături de jandarmii maramureşeni”

0
536

În cadrul campaniei desfăşurate de către Jandarmeria Maramureş pe timpul vacanţei de vară, în baza acordului de parteneriat încheiat cu Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului, au avut loc întîlniri ale reprezentanţilor celor două instituţii cu copiii aflaţi în taberele organizate de către Episcopie.
În localitatea Groşi, marţi, 11 august, a avut loc o întîlnire între tinerii aflaţi în tabăra de pictură pe sticlă, intitulată „Sfinţii români”, aflată la a II-a ediţie şi reprezentanţii Jandarmeriei Maramureşene, împreună cu inspectorul eparhial pentru catehizarea tineretului, preotul Gavril Băban.
În cadrul acestei activităţi, copiilor cu vîrste între 10 şi 15 ani le-au fost prezentate de către jandarmi aspecte referitoare la rolul şi misiunile Jandarmeriei Române, avantajele urmării unei cariere militare în profesia de jandarm, teme privind prevenirea violenţei, cum să folosim şi să ne protejăm de eventualele pericole ce pot apărea folosind reţelele de socializare, evitarea unor situaţii neplăcute în care ar putea fi implicaţi, precum şi alte sfaturi utile, necesare vîrstei lor.
Acest gen de activitate nu a fost una singulară în cadrul acestui proiect, întrucît de la începutul vacanţei de vară au avut loc întîlniri similare cu tinerii, precum în tabăra organizată de către Parohia „Înălţarea Domnului” din Tg. Lăpuş, intitulată: „Dragoste şi prietenie”, ediţia a XI-a, avînd ca locaţie de desfăşurare „Cabana Ţibleş” din localitatea Groşii Ţibleşului, în tabăra de copii din localitatea Dumbrăviţa, precum şi în tabăra de la Mănăstirea Săpânţa – Peri.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.