Intervenţii în week-end

0
516

Pompierii militari maramureşeni au lucrat la foc continuu în week­end-ul care tocmai s-a încheiat.
Vineri, 14 august, pompierii Gărzii de Intervenţie Borşa au lichidat un incendiu izbucnit la un şopron. Focul a distrus 200 metri pătraţi din acoperişul şopronului şi circa 3.200 de kg de fîn. Militarii băimăreni au lichidat un incendiu de vegetaţie uscată pe bulevardul Unirii din localitate, în urma căruia au ars circa 0,30 hectare de vegetaţie.
Sîmbătă, 15 august, pompierii Detaşamentului Sighetu Marmaţiei au fost chemaţi să lichideze un incendiu izbucnit la un garaj, în care se afla un autoturism, pe strada Traian din localitate. Focul a distrus 50 de metri pătraţi din acoperişul garajului şi autoturismul. Deoarece în vecinătatea garajului în flăcări se aflau şi alte garaje, flăcările s-au extins la încă două construcţii similare din care au ars tot 50 de metri pătraţi din acoperiş.
Pompierii băimăreni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei case din Tăuţii de Sus. Flăcările au mistuit circa 6 metri pătraţi de acoperiş din lemn învelit cu ondulin şi 4 metri pătraţi de tavan din rigips. Tot sîmbătă, pompierii maramureşeni au intervenit în diverse localităţi din judeţ pentru lichidarea unor incendii de vegetaţie uscată. În total au ars circa 3 hectare de vegetaţie uscată şi 300 de baloţi de paie.
Duminică, 16 august, pompierii sigheteni au lichidat două incendii la de­şeuri menajere în urma cărora au ars circa 500 de metri pătraţi de deşeuri de la groapa de gunoi din Sighet. Militarii din cadrul Detaşamentului de Pompieri ”Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare au lichidat un incendiu izbucnit la un autoturism în Satu Nou de Sus. Flăcările au distrus autoturismul în proporţie de 95 %. Ultimele 2 intervenţii de duminică ale militarilor băimăreni au fost la incendii de vegetaţie uscată produse Baia Mare pe bulevardul Unirii şi strada Victoriei. În primul caz au ars circa 3.000 de metri pătraţi de vegetaţie, iar în al doilea 2 metri pătraţi.
Medicii, paramedicii şi asistenţii SMURD au avut şi ei un weekend plin de intervenţii. În total, aceştia au intervenit la 83 de cazuri, după cum urmează: SMURD Baia Mare 26 de cazuri, Sighet 12, Fărcaşa 19, Borşa şi Vişeu cîte 6 cazuri, Târgu Lăpuş 3, iar Bogdan Vodă 9 cazuri. Intervenţiile personalului SMURD au fost atît la afecţiuni medicale, cît şi la accidente rutiere şi persoane înecate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.