Neacordarea priorităţii de trecere pietonilor în atenţia poliţiştilor

0
402

Pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sînt implicaţi pietoni, poliţiştii rutieri desfăşoară pînă la sfârşitul lunii noiembrie campania de educaţie rutieră „NU TRECE DINCOLO!”
Astfel marţi, 18 august, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au acţionat pentru siguranţa şi fluenţa traficului rutier precum şi pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere soldate cu rănirea pietonilor şi depistarea conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere a pietonilor. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 43 de contravenţii, cele mai multe la tematica acţiunii, respectiv depăşirea limitei legale de viteză. Valoarea amenzilor aplicate de poliţişti este de aproape 8.500 de lei. De asemenea, ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut cinci permise de conducere, toate pentru neacordarea priorităţii de trece a pietonilor.
Pentru a nu deveni victime ale unor accidente de circulaţie, poliţiştii maramureşeni recomandă pietonilor:
• Să traverseze numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colţ de stradă!
• Să nu traverseze prin faţa sau spatele autovehiculelor oprite!
• La orice traversare, să se oprească în afara părţii carosabile şi să se asigure! • Să aprecieze corect timpul necesar pentru a traversa în siguranţă şi să ia în calcul că atunci cînd traversează străzi cu mai multe benzi pe sens sau cînd se află într-o zonă cu regim de viteză ridicat trebuie să fie mai prudenţi!
• Cînd traversează prin alt loc decît trecerile marcate, autovehiculele au prioritate – este responsabilitatea lor să se asigure
• Copiii nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri – ei sînt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele
• Să evite să circule pe partea carosabilă sau pe pistele pentru biciclişti!
• Să folosească trotuarele, acostamentele, iar acolo unde acestea lipsesc, să meargă cît mai aproape de marginea drumului!
• Să respecte întocmai semnificaţia semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) şi să nu circule pe drumurile publice dacă au consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat creşte semnificativ.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.