Vizita unei delegaţii ecumenice de la Jena, la Palatul Episcopal din Lugoj

0
529

Prea Sfinţitul Alexandru a primit la Palatul Episcopal, luni, 17 august, vizita unei delegaţii de la Jena (Germania), formată din şapte persoane: preoţi, persoane consacrate şi pastori, reprezentând Bisericile, Romano-Catolice, Reformate, Evan­­ghelice şi Baptiste.
Reprezentanţii cultelor de la Jena s-au aflat la Lugoj încă din ziua de 13 august, la invitaţia Primăriei Municipiului Lugoj şi a Bisericii Ortodoxe din Lugoj, care a sărbătorit hramul în 15 august, adică „Ruga Lugojeană”.
Grupul a sosit în jurul dimineţii la ora 9.30. Prea Sfinţia Sa i-a invitat pe reprezentanţi în salonul protocolar.
PS Alexandru le-a vorbit oaspeţilor despre istoria Bisericii Române Unite, în special despre istoria Eparhiei de Lugoj. Le-a povestit de perioada grea de 41 de ani prin care a trecut episcopatul, clerul şi laicii Bisericii Greco-Catolice din România, unii dându-şi viaţa pentru credinţă. În continuare PS Alexandru le-a povestit despre Biserica Greco-Catolică în libertate, despre cum această Biserică s-a dezvoltat, în special despre relaţiile de frăţietate în Banat cu Biserica Ortodoxă, datorită ÎPSS de pie memorie Dr. Nicolae Corneanu, trecut la cele veşnice în luna septembrie 2014. O persoană din grup l-a citat pe Sfântul Părinte Papa Paul al VI-lea, spunând „Dialogul este un nou cuvânt pentru dragoste”.
După această întrevedere, PS Alexandru i-a condus pe oaspeţi prin clădirea Palatului Episcopal, vizitând Sala Mare unde se află tablourile episcopilor care au păstorit Eparhia de Lugoj de la 1853 şi până astăzi, apoi, în capela privată a Prea Sfinţitului Alexandru, s-a rostit rugăciunea „Tatăl Nostru” în limba germană.
Vizita s-a încheiat cu o scurtă plimbare în parcul episcopiei. La plecare, fiecare a primit câte un cadou şi câte o ramură de rozmarin, care să le aducă aminte de această frumoasă vizitată de la Episcopia Lugojului.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.