România cere Schengen!

0
544

Am semnat petiţia ”România cere Schengen”, iniţiată de PES Activists România. Spaţiul Schengen înseamnă armonizarea condiţiilor de intrare în Uniunea Europeană şi a normelor privind vizele şi cooperarea consulară. Mai exact, aderarea României la Schengen ne-ar oferi tuturor posibilitatea de mişcare rapidă şi uşoară la nivel global. Da, global, pentru că liberalizarea vizelor pentru SUA şi Canada intră indirect sub incidenţa politicilor de armonizare a vizelor pentru statele membre Schengen. Ar fi mai uşor să ne vizităm familiile plecate peste hotare, ar fi accesibil pentru tinerii noştri dornici de cunoaştere să descopere lumea şi am renunţa totodată la aşteptarea în incertitudine şi umilinţă a vizelor. Merităm să avem acces la drepturile şi privilegiile incluse în spaţiul liber de circulaţie!
Cred cu tărie că aderarea ar fi un exemplu de reprezentare a României puternice în Europa Unită şi ar elimina definitiv tratamentul inegal şi nedrept cu care se confruntă de multe ori românii ce lucrează cinstit în statele membre UE.
Sper să semneze cât mai mulţi români această petiţie astfel încât să demonstrăm încă o dată că suntem uniţi şi că ştim să ne cerem drepturile. Schengen pentru România este un drept câştigat! Remarc şi mă bucură faptul că tot o mişcare de stânga are această iniţiativă, însă sper ca toţi cetăţenii să semneze această petiţie fără culoare politică.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.