Reabilitarea drumului Baia Sprie – Bârsana este blocată!

0
814

Lucrările de reabilitare reîncepute pe traseul de drum judeţean Baia Sprie – Cavnic – Ocna Şugatag – Călineşti – Bârsana sunt blocate, în momentul de faţă. Consiliul Judeţean Maramureş a informat că până în prezent progresul fizic estimat al proiectului este de 52%, iar progresul financiar de 15,33%.  În ceea ce priveşte stadiul lucrărilor, în zona oraşului Cavnic, continuarea acestora impune finalizarea la reţelele de apă şi canalizare, lucrare executată de Vital S.A. Baia Mare.

Preşedintele  Zamfir Ci­ceu al Consiliului Judeţean Maramureş – a declarat în şedinţa CJ de miercuri că defectele de execuţie apărute în zona refacerilor, respectiv lucrările de umplutură realizate de antreprenor compromit stabilitatea ulterioară a drumului judeţean DJ 184, pentru că nu au fost respectate etapele tehnice şi materialele necesare unei compactări corecte.  În acest sens, Consiliul Judeţean Maramureş a atenţionat, în repetate rânduri, atât SC Vital SA Baia Mare, ADI Maramureş,  cât şi Ministerul Fondurilor Europene – Direcţia Generală Programe Infrastructură Mare Autoritatea de Management POS Mediu, solicitând luarea măsurilor ce se impun pentru execuţia corectă a acestora, aspect nerezolvat nici până azi. Lucrările stagnează de aproximativ o lună de zile în zona oraşului Cavnic. Reprezentantul S.C. Vital SA nu a acordat nici o garanţie cu privire la finalizarea lucrării la termen, motivând imposibilitatea relaţionării cu executantul lucrării apă-canal.
Proiectul Consiliului Judeţean trebuie finalizat la data de 31 decembrie 2015. Managerul de proiect, Vasile Şpan, a afirmat că toate lucrările de consolidare pe raza oraşului Cavnic vor fi încheiate până în data de 5 septembrie 2015. În şedinţa CJ de miercuri, s-a votat ca lucrările de reparaţie a drumului judeţean din Cavnic să fie continuate, fără a mai aştepta după S.C. Vital SA.  Costul reparaţiei drumului Baia Sprie – Bârsana este  de 65 de milioane de lei. (I.M.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.