Kaiac-Canoe. Paul Perşe, component al lotului naţional

0
1186

În perioada 20-26 august, pe pista lacului Başcov din Piteşti, s-a desfăşurat Campionatul Naţional pentru Juniori I, II şi III, dar şi selecţiile pentru loturile naţionale de Juniori I şi II. Chiar dacă nu a obţinut nicio medalie de aur în cele două probe la naţionale, Paul Perşe a fost în centrul atenţiei pe tot parcursul acestor competiţii. Aşadar, Paul a cucerit argintul la Kaiac 1 Juniori II la 200 m şi bronz la Kaiac 1 Juniori II la 1.000 m. De menţionat că cei care l-au învins atît la 200 m, cît şi la 1.000 m sînt sportivi cu un an mai mare decît băimăreanul.
Junior II fiind, Paul Perşe a concurat la selecţie pentru lotul naţional de juniori I. S-au înscris 45 de sportivi, împărţiţi în 5 serii de cîte 9 sportivi. Băimăreanul a cîştigat atît seria, cît şi semifinala, calificîndu-se în finala A a acestei competiţii. Şi aici a concurat alături de sportivi născuţi ’98-’99, el fiind singurul născut în 2000. În finala A, Paul Perşe a ocupat locul V la 1.000 m şi VIII la 200 m. Chiar şi în aceste condiţii, din toamnă, sportivul antrenat de Costel Başa va fi pentru următorii trei ani component al lotului naţional de juniori, care va reprezenta ţara la cele mai importante competiţii (europene, mondiale etc.). Paul Perşe este legitimat la clubul CS Simared Baia Mare şi este elev la LPS Baia Mare, director Adrian Gherghel, diriginte Adi Bonaţ.
Cantonamentul de vară al sportivilor de la CS Simared şi participarea la competiţii au fost suportate de Ovidiu Pop, vicepreşedintele clubului, şi alţi simpatizanţi.
• CS Simared Baia Mare face selecţii pentru copii născuţi 2002-2003, cu calităţi fizice deosebite şi cunoştinţe de înot, pe toată perioada vacanţei, la baza nautică Baraj Firiza. Mai multe informaţii se pot obţine la telefon 0751-485007.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.