Veteranul de război Petru Tămăşan, aniversat cu ocazia împlinirii a 98 de ani

0
723

Primarul Cătălin Cherecheş şi alţi oficiali i-au fost alături unui băimărean care a luptat în Al Doilea Război Mondial
Locotenentul în rezervă Petre Tămăşan a aniversat la începutul săptămânii, frumoasa vârstă de 98 de ani. A luptat pe frontul de răsărit în cel de Al Doilea Război Mondial, unde a fost trimis din armată la vârsta de 20 de ani.
Suferinţa camarazilor şi dorinţa arzătoare de apărare a patriei l-au determinat să reziste pe front, chiar dacă a întâlnit moartea la fiecare pas. Cu ocazia împlinirii a 98 de ani, autorităţile locale şi judeţene, în frunte cu primarul Cătălin Cherecheş, prefectul Anton Rohian, comandantul Centrului Militar Maramureş Gavril Costin şi comandantul Unităţii Militare 01354 colonelul Mircea Fechete au ţinut să fie alături de veteranul de război.
Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „Am ţinut să fiu alături la această frumoasă aniversare de domnul Petre Tămăşan, locotenent în rezervă, să îi ofer o diplomă de onoare în semn de recunoştinţă pentru exemplul de iubire de patrie şi de neam, în semn de respect pentru spiritul de sacrificiu de care a dat dovadă luptând în Al Doilea Război Mondial. Pentru mine, pentru noi, generaţiile tinere, domnia sa este un adevărat model”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.