Frontiera. 20.000 pachete ţigări şi 15 kg tutun, confiscate la frontiera de nord

0
622

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat aproximativ 20.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană şi 15 kg de tutun, în valoare de peste 190.000 lei, care urmau să fie introduse ilegal în ţară.

14.550 pachete cu ţigări, ascunse într-o anexă gospodărească

Miercuri, 23 septembrie, la nivelul ITPF Sighetu Marmaţiei, s-au desfăşurat mai multe acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Astfel, în baza datelor deţinute, conform cărora la un imobil dintr-o localitate de frontieră din judeţul nostru se află depozitate ţigări de contrabandă, poliţiştii de frontieră s-au deplasat la adresa respectivă, unde l-au identificat pe proprietarul imobilului, cetăţeanul român Eliza C., de 38 ani. Cu acordul femeii, poliţiştii de frontieră au intrat în curtea imobilului şi au descoperit, într-o anexă, 22 colete cu ţigări, care au fost ridicate şi transportate la sediul Poliţiei de Frontieră. În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 14.550 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, de diferite mărci, în valoare de 128.000 lei. În continuarea verificărilor, s-a constatat că ţigările aparţin vecinului Elizei C., cetăţeanul român Cornel S., în vârstă de 28 ani.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Autoturism de teren care transporta aproape 4.500 pachete cu ţigări

Tot miercuri, o patrulă din Negreşti-Oaş a observat un autoturism de teren, cu numere de înmatriculare englezeşti, care se deplasa pe un drum forestier din apropierea frontierei de stat, nefiind justificată prezenţa acestuia în zonă. Poliţiştii au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri autoturismul, însă conducătorul auto şi-a continuat deplasarea în mare viteză, apoi, după somaţiile legale prin voce şi deoarece nici de această dată maşina nu s-a oprit, au fost executate patru focuri de avertisment în plan vertical şi 4 înspre pneurile autoturismului. În acel moment, maşina s-a oprit şi din ea au ieşit două persoane care au fugit în direcţii diferite. În urma acţiunii a fost reţinută o persoană de sex feminin, identificată ulterior ca fiind Maria S., 32 de ani, domiciliată pe raza judeţului Satu Mare.
La controlul efectuat asupra autoturismului, au fost descoperite 9 colete ce conţineau cantitatea de 4.486 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 59.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării. Şi autoturismul folosit la transportul ţigărilor a fost  indisponibilizat la sediul instituţiei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvîrşirii infracţiunii de contrabandă, iar pe numele Mariei S. a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Ţigări ascunse în podeaua unei maşini

Joi dimineaţa, în jurul orei 1.00, s-a prezentat în PTF Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul ucrainean A. Vasyl, 43 de ani, conducînd un autoturism  înmatriculat în Polonia. Existînd suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un control amănunţit asupra maşinii. Astfel, a fost descoperită, ascunsă în podeaua autoturismului, cantitatea de 900 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană. Ţigările, în valoare de aproximativ 1.100 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei. Totodată, autoturismul estimat la 7.000 lei a fost indisponibilizat de către lucrătorii vamali deoarece avea confecţionat un locaş special amenajat pentru transportul ţigărilor.

Tutun confiscat

Joi noapte, în jurul orei 0.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni, judeţul Satu Mare, s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul român Rudolf F., 26 ani, domiciliat pe raza judeţului Satu Mare. Cu ocazia controlului efectuat, în bagajele personale ale acestuia, au fost descoperite 15 kg de tutun neprelucrat, pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente de provenienţă. Tînărul este cercetat acum de către poliţiştii de frontieră pentru săvîrşirea infracţiunii de deţinerea de către orice persoană, în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării a peste 1 kg tutun de fumat. Marfa, în valoare de 3.500 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.