Transcarpatia şi oraşele înfrăţite susţin Baia Mare – Capitală Europeană a Culturii 2021

0
403

Două momente care vor rămâne marcate în istoria municipiului Baia Mare au avut loc la finalul săptămânii trecute, tocmai într-una din clădirile simbol ale oraşului nostru, Turnul Ştefan. Primarul Cătălin Cherecheş, alături de guvernatorul Regiunii Transcarpatia –  Ghennadi Moskal, respectiv prefectul Anton Rohian, au semnat vineri, 25 septembrie, un protocol de susţinere a oraşului nostru în competiţia pentru obţinerea titlului de Capitală Europeană a Culturii 2021. A doua zi, sâmbătă, 26 septembrie, patru oraşe înfrăţite cu Baia Mare au semnat un protocol asemănător, prin care îşi manifestă sprijinul pentru oraşul nostru în competiţia europeană.
“Împreună pentru Europa Culturală” este protocolul semnat între primarul Cătălin Cherecheş şi Ghennadi Moskal, guvernatorul regiunii Transcarpatia, dar şi de prefectul Anton Rohian. Momentul a avut o însemnătate aparte şi prin locaţia aleasă: Turnul Ştefan, o clădire simbol pentru oraşul nostru. Documentul a fost semnat pe tricolor, fapt care a oferit o şi mai mare emoţie întregului eveniment.
Ghennadi Moskal, guvernatorul regiunii Trans­carpatia: Eu am rămas foarte mirat de lucrurile şi proiectele care se derulează în Baia Mare şi ceea ce ţine de noi vom face pentru ca proiectul dumneavoastră, de a deveni Capitală Europeană a Culturii, să fie realizat.
Anton Rohian, prefectul judeţului Maramureş: Ghennadi Moskal, îţi mulţumesc că eşti aici. Ai să cunoşti un prieten adevărat care în această perioadă de când păstoreşte acest oraş creează o atmosferă de bine pentru băimăreni şi nu numai. Acest protocol va însemna peste ani ce înseamnă astăzi Turnul Ştefan. O idee pe care a lansat-o Cătălin Cherecheş şi noi doi o să pricepem că am făcut un lucru foarte bun.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: Facem un nou pas pentru visul nostru de a deveni Capitală Europeană a Culturii în 2021, în cea mai importantă clădire simbol, Turnul Ştefan. Este un prim pas regional, semnarea unui protocol simbolic de susţinere a municipiului Baia Mare de către Regiunea Transcarpatia. Îi mulţumesc domnului guvernator Moskal pentru onoarea pe care ne-a făcut-o şi cred că prin exemplul domniei sale arată că Ucraina, România şi Europa au nevoie de bărbaţi adevăraţi.

Patru oraşe înfrăţite cu Baia Mare au semnat un protocol de susţinere pentru Capitală Europeană a Culturii 2021

Reprezentanţi a două oraşe din Ungaria, unul din Polonia şi unul din Ucraina, prezenţi la Festivalul Castanelor 2015, au venit alături de băimăreni şi au semnat un document istoric. Este vorba despre un protocol de susţinere a candidaturii municipiului Baia Mare la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „Am invitat reprezentanţii oraşelor înfrăţite în Turnul Sfântul Ştefan, la ultimul nivel al turnului, pentru a da viaţă unui document istoric, unui document important, unui document simbolic, un protocol de susţinere a Municipiului Baia Mare pentru a deveni Capitală Culturală Europeană în 2021. Este un gest de mare prietenie pe care ni l-au oferit cei din oraşele înfrăţite. O capitală culturală europeană nu trebuie să se manifeste numai în Europa, pentru că este important să arătăm valorile europene şi să le arătăm în mod frumos şi coerent şi spre ceilalţi din restul Europei. Revenind la dorinţa noastră de a deveni Capitală Culturală Europeană, vom utiliza de toate manierele diplomatice, de toate manierele administrative, de toate manierele relaţionare în general, pentru a îi aduce pe cât mai mulţi alături de noi în acest demers al nostru important”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.