Cupa Mondială 2015. România, victorie de senzaţie cu Canada (17-15)

0
401

Reprezentativa de rugby a României a învins formaţiei Canadei, cu scorul de 17-15 (0-8), după o revenire de senzaţie, marţi seara, la Leicester, în al treilea joc al “stejarilor“, în Grupa D a Cupei Mondiale 2015, din Anglia şi Ţara Galilor. Este prima victorie a României la o Cupă Mondială.

“Stejarii“ au fost conduşi cu 15-0, dar au avut o revenire remarcabilă în ultima jumătate de oră, smulgînd in extremis victoria în faţa “arţarilor“. România a reuşit cea mai mare revenire din istoria Cupei Mondiale, potrivit site-ului oficial al competiţiei, fapt care a făcut ca sursa menţionată să titreze “Oakstraordinary!“ (joc de cuvinte între extraordinar şi Oaks – stejarii).
Echipa României a făcut cea mai slabă primă repriză a sa la acest Mondial, fiind aproape permanent în defensivă şi făcând multe greşeli tehnice. Vlaicu a ratat două lovituri de pedeapsă de la mare distanţă, iar nord-americanii au înscris dintr-o lovitură de pedeapsă şi un eseu.
Nici debutul reprizei secunde nu a fost favorabil echipei noastre, care a încasat încă un eseu (transformat). A fost un moment al “declicului“ pentru “stejari“, care au trecut la ofensivă, au pus presiune pe formaţia canadiană şi au început o cursă memorabilă de recuperare. Căpitanul Mihai Macovei a reuşit două eseuri spectaculoase, ambele transformate de Vlaicu. Românii s-au luptat nu numai cu canadienii, ci şi cu cronometrul, dar în cele din urmă valoarea superioară şi-a spus cuvîntul, iar Vlaicu a concretizat o lovitură de pedeapsă care a adus victoria.
Canada, care a disputat ultimul său meci la Cupa Mondială 2015, a obţinut punctul bonus defensiv.
“Stejarii“ şi-au oferit acum şansa de a prinde locul al treilea în grupă, în cazul unei victorii cu Italia, duminică, iar acest lucru ar fi sinonim cu calificarea directă la CM  din 2019.
În faţa a 27.153 de spectatori, au evoluat echipele:
Canada: Jones (Pritchard, 75) – Hassler, Hearn, Blevins (Trainor, 50), van der Merwe – Hirayama, McRorie (Mack, 50) – Moonlight (Dala, 63), Carpenter, Sinclair – Cudmore, Beukeboom – Wooldridge (Illnicki, 68), Barkwill, Buydens (Sears-Duru, 62). Antrenor: Kieran Crowley.
DTH van der Merwe (33) şi Jeff Hassler (44) au reuşit eseurile echipei Canadei, unul transformat de Nathan Hirayama (45), iar Gordon McRorie a marcat o lovitură de pedeapsă (11).
România: Fercu – Lemnaru, Kinikinilau, Vlaicu, Botezatu – Wiringi (Gal, 52), Surugiu (Calafeteanu, 23) – Lucaci (Carpo, 77), Macovei, V. Ursache – Van Heerden, Popârlan – P. Ion (A. Ursache, 46), Turaşvili (Rădoi, 66), M. Lazăr (Ţă­ruş, 75). Antrenor: Lynn Howells.
Mihai Macovei a semnat ambele încercări ale “stejarilor“ (53, 74), transformate de Florin Vlaicu (54, 75), care a reuşit şi lovitura de pedeapsă care a adus victoria (78).
Irlanda ocupă primul loc în grupă, cu 14 puncte, urmată de Franţa – 14 p, Italia – 5 p, România – 4 p, Canada – 2 p (toate au cîte trei meciuri, doar Canada are pa­tru). Duminică au loc ultimele meciuri, Italia – România şi Franţa – Irlanda.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.