Şah. Superliga. Băimărenii au obţinut victorii pe linie

0
400

În această perioadă, la Mamaia, Federaţia Română de Şah organizează Superliga Naţională. Cele mai bune zece echipe, masculine şi feminine, de şah se întrec pe parcursul a nouă runde, în sistem elveţian, pentru titlurile puse în joc.
Se anunţă o luptă echilibrată între cluburile din Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Baia Mare. CSM Bucureşti, vicecampioana precedentei ediţii, la feminin, una dintre puţinele echipe fără jucătoare străine, este favorită, însă principala contracandidată la titlu este Politehnica Antibiotice Iaşi.
La masculin, favoritele sînt CS Studenţesc Medicina Timişoara (campioana de anul trecut), AEM Luxten Timişoara, ACS Şah Apa Nova Bucureşti şi CSM Baia Mare. După primele trei runde, conduc, cu acelaşi număr de puncte (6), băimărenii, bucureştenii şi timişorenii de la AEM. Maramureşenii au învins cu 4-2 pe Victoria Techirghiol, cu 5-1 pe Şah Club Galaţi şi tot cu 5-1 pe Apolo Satu Mare. Băimărenii pot spera la titlu, cu toate că le va fi greu, dar trebuie să ţinem cont că sînt vicecampionii României, deţinătorii Cupei şi cîştigătorii la şah rapid ai României. Toate echipele s-au întărit foarte mult, maramureşenii avînd în lot, în  acest an, un chinez de la care se aşteaptă o evoluţie foarte bună.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.