În două ore de acţiune, peste 100 de autovehicule controlate şi 81 de sancţiuni aplicate

0
431

Vineri, poliţiştii rutieri au desfăşurat o amplă acţiune pe principalele artere de circulaţie din municipiul reşedinţă de judeţ. Activităţile au avut ca scop creşterea gradului de siguranţă rutieră prin depistarea şi tragerea la răspundere a participanţilor la trafic care nu respectă regulile de circulaţie pe drumurile publice.

Între orele 10 şi 12, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare, împreună cu cei din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Groşi şi Postului de Poliţie Recea, au acţionat cu şapte autospeciale, una dintre ele prevăzută cu aparatură radar, pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere. Poliţiştii au urmărit să-i determine pe conducătorii auto să adopte un comportament preventiv în trafic şi să-i conştientizeze de pericolele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
Pe parcursul celor două ore, poliţiştii au controlat 103 autovehicule şi au constatat 81 de abateri contravenţionale. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 21.900 lei. Cele mai frecvente nereguli constatate au fost nerespectarea regimului legal de viteză şi indisciplina pietonilor. Totodată, poliţiştii au reţinut 4 permise în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
Acţiuni similare au fost desfăşurate săptămîna aceasta pe drumurile publice din judeţ. În urma controalelor efectuate, poliţiştii au constatat peste 300 de contravenţii ce au fost sancţionate cu amenzi de aproximativ 80.000 lei. De asemenea, ca măsură complementară, au fost reţinute 39 de permise de conducere şi au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

În Vişeu de Jos
Eveniment rutier cu două victime
Joi, 8 octombrie, în jurul orei 22, un tânăr, de 31 de ani, din Vişeu de Sus, a condus un autoturism pe DN 18 din localitate. Nu a adaptat viteza într-o curbă la dreapta, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus din sens opus de un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din Vişeu de Sus. Accidentul s-a soldat cu rănirea celor doi conducători auto. Ei au fost testaţi cu aparatul etilotest şi s-a constatat că şoferul, de 31 de ani, se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Lui i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.