Primarul din Repedea transportă elevii la şcoală

0
1444
Primarul Pavel Ţiudic (dreapta) şi viceprimarul Vasile Ciorei - şoferii elevilor din Repedea

Cei 4.700 de locuitori ai comunei Repedea, din care 94,83% sînt ucraineni, sînt conduşi administrativ de primarul Pavel Ţiudic, alături de de viceprimarul Vasile Ciorei şi de consilierii locali.
Peisajului mirific al zo­nei este confirmat de existenţa în zonă a rezervaţiilor naturale: „Vîrful Farcău, „Lacul Vinderelu” şi „Vîrful Mihăilecu”, dar ceea ce duce vestea comunei este Poiana cu Narcise, aflată pe culmea „Tomnatecu”, deosebită prin flora alpină, fiind a doua ca mărime din România. Din luna mai şi pînă în iunie, aceste flori acoperă imense poieni cu covoare de flori albe, atracţii turistice pentru iubitorii de frumos natural. Narcisa este considerată emblema comunei Repedea, fapt pentru care locuitorii de aici organizează anual, în ultima duminică din luna mai, Sărbătoarea Narciselor, eveniment cultural care celebrează bogăţiile naturale ale zonei şi portul popular. Scopul principal al ariei naturale protejate este de conservare a diversităţii biologice.
Cu primarul Pavel Ţiudic am realizat un dialog.
Reporter – Cum staţi cu infrastructura la nivelul comunei Repedea?
Pavel Ţiudic – Am demarat lucrări de construcţie la noua Şcoală Gimnazială „Micluşa”, în luna septembrie 2015. Am realizat mai bine de jumătate din asfaltarea drumului comunal „Lujana” pe 2.250 m. Am reuşit să refacem drumul comunal care leagă cătunele aparţinătoare comunei, pe 4,5 km, balastat, pietruit şi compactat. S-au balastat, pietruit şi compactat drumul între podul din centru şi Brigada Silvică Repedea, tot pe 4,5 km. La „Pentaia”, au fost balastaţi, pietruiţi şi compactaţi 1,7 km. În prezent, lucrăm intens la construirea şi deschiderea unui drum auto de 1,5 km, Lespedea de Jos (podul Luh) – Miculaevo (Bukovenca), unde s-au efectuat lucrări de pietruire şi compactare. La Liceul Tehnologic construim un nou corp, cu 4 săli.
Reporter – Cum se face transportul elevilor la şcoală?
Pavel Ţuidic – Am obţinut trei microbuze pentru transport elevi din cătunele aparţinătoare, pînă la Liceul Tehnologic din Repedea. Sînt doi şoferi, unul este angajat al şcolii, pe cel de-al doilea îl plăteşte Primăria Repedea, printr-un contract de prestări servicii, iar cel de-al treilea microbuz îl conduc eu, iar în lipsa mea, viceprimarul Vasile Ciorei. Nu există deocamdată şofer angajat. Eu mă trezesc la ora 6, prima cursă o fac la 6 km, a doua cursă la 3 km, iar după-amiază îi duc acasă pe elevi, la orele 13 şi 17. Nu pot să mă plîng, fac înviorarea cu cei mici de bună dimineaţă, sînt copii foarte veseli şi mă binedispun. Unii strigă „Primarul ne duce la şcoală!”, alţi îmi dăruiesc mere şi nuci. Nu aş putea să iau bani pentru aşa ceva, este felul meu de a ajuta comunitatea, pentru că oamenii m-au ales şi trebuie să fac tot posibilul pentru a fi bine. Părinţii sînt liniştiţi, ştiind că cei mici sînt în siguranţă.
Concluzionînd, acest colţ de rai al Maramureşului istoric, prin efortul comun şi continuu al oamenilor, se dezvoltă pe toate planurile.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.