Incendiu la un adăpost de animale

0
559

Militarii  Pichetului Tîrgu Lăpuş au intervenit la stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei case din localitatea Lăpuş, unde flăcările au distrus circa 4 metri pătraţi de acoperiş din lemn. Pompierii sigheteni au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale din Sighetu Marmaţiei, de pe strada Iapa. În urma incendiului, au ars circa 200 de metri pătraţi din acoperişul din lemn, învelit cu tablă şi azbociment, în jur de 75 de metri pătraţi din podul de lemn, circa 11 tone de fîn, o căruţă din lemn şi diverse recipiente din plastic.
Personalul SMURD a intervenit la 23 de situaţii de urgenţă: Baia Mare – 10 cazuri, Fărcaşa – 4, Sighetu Marmaţiei – 4, Bogdan Vodă – 3, Vişeu de Sus – 1 şi Tîrgu Lăpuş – 1.

La Sarasău, exerciţiu în cazul producerii unui accident

Joi, 5 noiembrie, ora 11, pe raza localităţii Sarasău va avea loc un exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren, cu declanşarea Planului roşu de intervenţie, în cazul producerii unui accident rutier, cu victime multiple, pe DN 19. Scenariul exerciţiului este următorul: în jurul orei 11, mai mulţi cetăţeni aflaţi în trafic, anunţă prin SNAU 112 despre producerea unui accident în centrul localităţii Sarasău, între un microbuz şcolar şi un autoturism, în urma căruia 12 persoane au fost încarcerate, sînt în stare foarte gravă şi nu se pot evacua.
Prin declanşarea Planului Roşu de intervenţie vor fi alertate Garda de intervenţie Bogdan Vodă, Detaşamentul de Pompieri Baia Mare, cu solicitarea unui echipaj de prim ajutor medical din Negreşti (ca resursă foarte apropiată de locul accidentului), precum şi deplasarea la faţa locului a grupei operative a ISU Maramureş. De asemenea, un elicopter va asigura transportul eventualelor victime cu traumatisme mai grave.
Acest exerciţiu are ca obiectiv verificarea viabilităţii Planului roşu de intervenţie şi stabilirea unei concepţii de acţiune viabile a forţelor de intervenţie şi măsurilor ce se impun în vederea restabilirii stării de normalitate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.