Amenzi de peste 24.000 lei şi 9 permise reţinute

0
498

Poliţiştii de la rutieră din Baia Mare au desfăşurat, miercuri, o amplă acţiune care a avut ca scop prevenirea producerii de accidente rutiere pe fondul nerespectării regulilor de circulaţie de către pietoni ori neacordării priorităţii de trecere pietonilor.
Ei au controlat 54 de autovehicule şi au aplicat 103 sancţiuni contravenţionale, în sumă de 24.288 lei. 40 dintre sancţiuni au fost aplicate pietonilor care au traversat strada neregulamentar. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării 9 permise de conducere şi au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

Dosar penal pentru conducere fără permis

Poliţiştii din Recea au oprit pentru control o motocicletă ce se deplasa pe DN 1C, din localitatea Lăpuşel, şi care era condusă de un băimărean, în vârstă de 23 de ani. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că tânărul nu deţine permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehiculul. În consecinţă, i-au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii „de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, şi care se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.