Fotbal. Feminin Superliga. Din eşec în eşec

0
1247

Vasas-Femina Odorheiu Secuiesc – AS Independenţa Baia Mare 2-0 (0-0)

Deplasarea de la Odorheiu Secuiesc, în prima etapă a returului Superligii feminine de fotbal, însemna dorinţa de revanşă pentru “domniţele rîului”.
Ambiţii vizibile de la primul fluier de joc, băimărencele temperînd elanul gazdelor printr-o bună posesie, cu joc de pase la firul ierbii şi un marcaj strîns la vîrfurile harghitene, Simona Caldare şi Anamaria Vasile. Astfel, ocaziile gazdelor, ivite în prima jumătate de oră, s-au încheiat cu finalizări blocate de apărare sau şuturi peste poarta foarte bine apărată de “Kicsi” Szoke-Nagy. De altfel, portarul nostru a fost o adevărată eroină, îndeosebi în două situaţii de unu la unu cu atacanţii adverşi, cînd a respins cu piciorul.
Dacă în jocul cu Real Craiova, portăriţa Ana Mateşan a fost îngerul păzitor, acum “Kicsi”, născută în 1997, ne-a demonstrat că Baia Mare deţine doi portari excepţionali, care odată cu creşterea în valoare a echipei, confirmă un viitor sigur pentru performanţă în fotbalul feminin.
Desigur, gazdele au dominat, au avut ocazii, dar dacă în min. 35 Raluca Pteanc, plecată bine pe un culoar central, reuşea să o învingă pe portarul lui Vasas, Linda Kajtar, la pauză se putea nota pe tabelă un scor de 0-1, descurajant pentru harghitence. Nu a fost să fie nici la lovitura liberă din min. 44, Alexandra Marian nereuşind o finalizare inspirată. Repriza a doua a fost dominată clar de Vasas, apărarea băimărencelor reuşind stăvilirea atacurilor în valuri pînă în min. 75. Au fost multe astfel de lansări în adîncime ale gazdelor, la limita fundaşilor centrali, dar doar în acel moment, proaspăt transferata Anamaria Vasile, de la Universitatea Alexandria, s-a înşurubat şi a finalizat cu un şut pe jos, în diagonală, mingea lovind bara înainte de-a intra în plasa porţii băimărene. Imediat după încasarea golului, Diana Pop a scăpat în partea dreaptă a atacului băimărean, dar deşi singură cu portarul advers, l-a luat doar la ţintă. În min. 86, gazdele beneficiază de un corner, profită de lipsa de reacţie a fundaşilor din Baia Mare şi aceeaşi Vasile a reluat cu capul din 6 m. 2-0 şi o înfrîngere amară pentru “domniţe”, cu atît mai dureroasă cu cît contracandidata Fair-Play Bucureşti a reuşit în minutele de prelungire o victorie cu 2-1 în faţa revelaţiei Navobi Iaşi.
A marcat: Anamaria Vasile (min. 75 şi 86). • AS Independenţa Baia Mare: Kr. Szoke Nagy – A. Fedor (min. 70 I. Câmpan), Al. Zsiga, Fl. Codrea – cpt., A. Hohman – R. Pteanc, Cr. Cîmpan, A. Pop, Al. Marian – R. Dănilă (min. 45 Al. Buftea), D. Pop. Rezerve neutilizate: A. Mateşan – L. Muntean, Ir. Codrea. Antrenor: Irina Codrea.
Etapa viitoare, echipa din Bucureşti va veni la Baia Mare cu un moral excelent, iar viitorul în clasament nu arată prea bine pentru AS Independenţa Baia Mare.

fotbalRezultatele etapei 8 (prima a returului): CS Real Craiova – ACS Heniu Prundu Bârgăului 6-0; Vasas Femina Odorhei – AS Independenţa Baia Mare 2-0; AFC Fair-Play Bucureşti – CS Navobi Iaşi 2-1; ASA 2013 Târgu Mureş – Olimpia Cluj-Napoca 2-2.

Etapa viitoare • Vineri, 20 noiembrie: Olimpia Cluj-Napoca – ACS Heniu Prundu Bârgăului • Sîmbătă, 21 noiembrie: CS Navobi Iaşi – ASA 2013 Târgu Mureş; Vasas Femina Odorhei – CS Real Craiova • Duminică, 22 noiembrie, ora 11: AS Independenţa Baia Mare – AFC Fair-Play Bucureşti.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.