Ziua Naţională a României, sărbătorită în Ucraina

0
603

Astăzi, în organizarea Consulatului General al României la Cernăuţi, românii din dreapta Tisei sărbătoresc aniversarea celor 97 de ani de la înfăptuirea Marii Uniri, eveniment la care au participat cu Credenţionale şi delegaţii din localităţile maramureşene de dincolo de Tisa.
E.Sa Eleonora Moldovan, consul general al României în Ucraina, scrie: ”Stimaţi români din regiunea Transcarpatia, vă invităm să participaţi la manifestările dedicate Zilei Naţionale a României sâmbătă, 28 noiembrie 2015, la Slatina şi Biserica Albă. Împreună cu autorităţile locale si judeţene din Maramureş, Bistriţa Năsăud, Satu Mare şi din Regiunea Transcarpatia, vom sărbători cu demnitate Ziua României.”
Azi, ora 12, vor fi depuse coroane de flori la monumentul lui Ştefan Cel Mare din Slatina. La ora 13, pe scena Centrului Multicultural din Biserica Albă, va începe Concertul extraordinar dedicat Zilei Naţionale a României, susţinut de Alexandru Pugna, Cristina Bugnar, Maria Tripon, Oana Matei, Mihai Chişu, Ileana Matus, Nicu Cioncu, ansamblul Dor Românesc şi solişti ai Centrului Bucovinean de Artă din Cernăuţi, dar şi grupurile folclorice ale şcolilor cu predare în limba română din regiunea Transcarpatia şi cel al studenţilor Secţiei cu predare în limba română de la Universitatea de Stat din Ujgorod. La ora 17, invitaţii vor participa la recepţia oficială dedicată Zilei Naţionale a României, care se va derula la un restaurant din Slatina.
Reamintim că în Ucraina, din anul 1998, minorităţile etnice au dreptul să sărbătorească oficial ziua naţională a patriei mamă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.