O băimăreancă promovează Universitatea Westminster

0
1987

Mădălina Cozma – absolventă a Colegiului Economic “Nicolae Titulescu” – a demarat recent o campanie de promovare a universităţii la care studiază (Westminster, Londra) în rîndul tinerilor băimăreni, scopul acesteia fiind acela de a stîrni interesul pentru mediul academic britanic. În acest sens, tînăra din Baia Mare este activă în mediul online unde postează detalii despre instituţia de învăţămînt superior la care învaţă, experienţele altor studenţi români la Westminster, precum şi ce înseamnă să urmezi o universitate din Londra.

• Reputaţie de clasă mondială

Reporter: Recent, ai demarat o campanie de promovare a Universităţii Westminster în rîndul tinerilor băimăreni. Cum s-a conturat această idee?
Mădălina COZMA: În primul rînd, campania este parte din cursul meu care se numeşte “Online PR and Advertising”, iar scopul acesteia este de a promova facultatea la care studiez, dar şi “Media and Communication Studies”, avînd în vedere că eu studiez relaţii publice şi publicitate. Sînt în anul doi de studiu, iar pentru această campanie pe care o promovez voi fi notată, deci, practic, e unul dintre examenele mele pentru semestrul acesta. În acest scop, sînt activă pe cîteva platforme, cum ar fi Facebook, Instagram şi Twitter, dar am şi un blog (https://westminstertipster.wordpress.com) unde postez informaţii atît despre universitate, cît şi despre cursurile pe care aceasta le oferă, experienţele altor studenţi români la Westminster, dar şi despre ceea ce înseamnă să fii student în Londra.
R.: Care sînt argumentele tale în favoarea mediului academic britanic?
M.C.: Am o postare pe blog în care am scris diferite motive pentru care Londra şi universitatea mea sînt cele mai bune alegeri: “De ce Westminster? Probabil aceasta ar fi prima întrebare care îţi trece prin minte. Ce ai putea găsi la Westminster atît de special şi nu ai găsi la o altă facultate la care ai putea aplica? În primul rînd, Universitatea Westminster are o reputaţie de clasă mondială consolidată de-a lungul unei perioade de mai mult de 175 de ani. Nu doar faptul că are o reputaţie incontestabilă este remarcabil, dar şi personalul didactic al universităţii care pune accent pe deprinderea de abilităţi relevante atît în cadrul învăţării disciplinei academice, cît şi pe cele relevante în viitoarea carieră (…) Mai mult de atît, toate cele patru campusuri ale universităţii – Regent, Marylebone, Cavendish şi Harrow – oferă facilităţi excepţionale  care includ biblioteci spaţioase, laboratoare ultramoderne, studiouri şi servicii IT avansate, dar şi facilităţi în materie de sport şi recreere.

mada_3• Londra – centrul industriei pentru relaţii publice şi publicitate

R.: Tu de ce ai ales să studiezi în Londra?
M.C.: În 2013, am absolvit Colegiul Economic “Nicolae Titulescu” din Baia Mare, profilul contabilitate, şi am ales să studiez în Londra pentru că am fost mereu pasionată de limba engleză. Pot spune că încă din liceu am început să iau în considerare varianta de a studia într-o ţară în care se vorbeşte engleza, dar şi pentru că universităţile din Anglia au o reputaţie de nivel mondial. Apoi, deşi toată lumea îmi spunea că viaţa este foarte scumpă în Londra, am ales acest oraş pentru că am ştiut că îmi poate oferi foarte multe oportunităţi. Mai mult, Londra e centrul industriei pentru relaţii publice şi publicitate, dar e renumită şi pentru conexiunile profesionale pe care le oferă, iar alt oraş nu o face.
R.: Care e diferenţa majoră între cele două sisteme de învăţămînt universitar – român şi britanic?
M.C.: Sistemul de aici (din Marea Britanie, n.r.) e foarte diferit, în ideea în care învăţămîntul englez îmbină atît partea practică, cît şi cea teoretică. La “uni” – cum numim noi aici universitatea – avem diferite activităţi, cum ar fi: dezbateri şi prezentări care ne pregătesc pentru viitoarea carieră. Mai ales avînd în vedere că Relaţiile Publice reprezintă industria în care trebuie să fii un bun “public speaker” şi foarte persuasiv. În plus, avem invitaţi care lucrează în domeniu şi care ţin prezentări şi conferinţe ceea ce e foarte folositor şi ne ajută să avem o perspectivă asupra a ceea ce implică cîmpul de muncă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.