Sîmbătă, 19 decembrie, la Moisei, au avut loc conferinţele de lansare a două Structuri de Economie Socială, evenimente la care au participat reprezentanţi ai beneficiarului, precum şi ai unor instituţii cu responsabilităţi în domeniul administraţiei publice locale. Cu acest prilej, au fost prezentate rezultatele şi investiţiile implicate de proiect.
Centrul de Educaţie şi Recreere „Căsuţele din Moisei”, cea dintîi Structură de Economie Socială, se întinde pe o suprafaţă de aproximativ un hectar şi este, în fapt, un ansamblu turistic format din trei căsuţe din lemn şi recepţie, amplasat în Moisei, în preajma pîrîului Izvorul Negru. Ansamblul oferă 18 locuri de cazare (camere cu cîte trei paturi, baie proprie şi chicinetă comună). Centrul pune la dispoziţia publicului şi diferite trasee turistice, activităţi şi tabere pentru copii. „Înfiinţarea acestui Centru pune accent pe angajarea în activităţile programate a forţei de muncă locale, cu precădere a meşterilor populari din zonă, sprijinind astfel păstrarea meşteşugurilor tradiţionale şi încurajînd educaţia incluzivă”, a punctat Cristina Cordea, preşedinte Centrul de Educaţie şi Recreere „Căsuţele din Moisei”. Cea de a doua structură lansată la Moisei este Centrul de Inovaţie şi Creaţie „iMMart”. Acesta pune la dispoziţia beneficiarilor săi spaţiul şi specialiştii necesari pentru desfăşurarea de ateliere de creaţie cu şi pentru tinerii, copiii şi femeile din comunităţile locale şi limitrofe structurii de economie socială, reuşind astfel să ţintească trei mari deziderate: sprijinirea comunităţii, păstrarea tradiţiei şi implicarea tinerilor prin activităţi educative. „În atelierele organizate de „iMMart” se vor folosi materii prime naturale ce respectă specificul local, astfel rezultînd articole vestimentare, decorative şi de design interior inspirate din modelele populare şi motivele ornamentale maramureşene care vor putea apoi fi valorificate”, a explicat Gabriela Lupşa, preşedinte Centrul de Inovaţie şi Creaţie „iMMart”.
Si de aceasta data la Moisei doar rudele si cunostintele primarului Toader Stetcu au de cistigat. De cind a venit la conducerea primariei foarte multe rude si cunostinte au fost angajate de primarie, multi nici nu au pregatirea necesara pentru a putea lucra intr-un asemenea loc, iar tineri educati si cu pregatire nu incap de ei. Ce comuna de Ka****