Au participat o sută de agricultori, de regulă preşedinţi şi vicepreşedinţi ai asociaţiilor producătorilor agricoli din organizaţiile membre ale Federaţiei APA Transilvania. Preşedintele Claudiu Frânc a prezentat darea de seamă pe anul 2015, ec. Mariana Gavrilă a citit raportul financiar, cenzorul Claudiu Coman Felecan a certificat valabilitatea înscrierilor contabile, iar administratorul Andrei Csatlos a formulat programul de activităţi pe anul viitor, 2016. Adunarea generală a aprobat materialele.
Dr. Claudiu Frânc a informat fermierii despre subvenţiile şi granturile nerambursabile din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, în perioada 2014-2020.
În 2015, Federaţia APA a organizat o instruire privind combaterea bolilor şi dăunătorilor din culturile agricole, avînd în vedere şi manipularea corectă a pesticidelor şi îngrăşămintelor chimice. Federaţia a organizat un curs de perfecţionare pentru legumicultori şi un curs de marketing. A avut loc o instruire a pomicultorilor, un curs pentru producerea furajelor. De 8 Martie, au fost sărbătorite femeile. Un grup de fermieri membri a participat la tîrgurile agricole Agraria şi Indagra. Federaţia a susţinut printre organizatori Festivalul folcloric Floare mîndră de pe Iza. Femeile din clubul APA au vizitat serele oraşului Baia Mare. Au fost ţinute Ziua verde a cartofului, Ziua zootehniei, Ziua legumicultorului şi pomicultorului şi Ziua femeilor din zona rurală. A fost organizată vizita unui grup de fermieri în ferme din Olanda.
În anul 2015, Federaţia APA a avut venituri din cotizaţii de 63.000 lei şi a făcut cheltuiei de 56.800 lei (taxe, impozite, cheltuieli de întreţinere a sediului, consumabile, internet, indemnizaţii, deplasări în teren).
Pentru 2016, veniturile preconizate sînt de 65.000 lei. Federaţia nu are datorii faţă de furnizori şi nici faţă de stat.
În 2015, şi-au plătit cotizaţiile 70 de persoane fizice şi organizatii locale: Asociaţia Crescătorilor de Animale “Selecta” Vişeu de Sus, asociaţiile din zona Lăpuşului, Asociaţia “Sătmăiana” din Satu Nou de Sus, Asociaţia din Dumbrăviţa, Asociaţia din Cerneşti, Asociaţia Agrolact “Crasna” Moftinu Mic (jud. Satu Mare), 2 asociaţii din Şomcuta Mare, Asociaţia “Voivodeasa” Satulung, asociaţiile din Bicaz, Asuaj, Ocna Şugatag, Ruşor, Oarţa, Groşi, Tămaia şi Ariniş. Celelalte sînt aşteptate cu cotizaţiile!
Preşedintele Claudiu Frânc a reprezentat Federaţia în dialogul social, sindical şi profesional cu Ministerul Agriculturii, la peste 60 de întîlniri.