Problema transportului elevilor din Handalul Ilbei a fost rezolvată

0
836

Prefectul Anton Rohian s-a întâlnit, marţi, 16 februarie, la Cicârlău, cu primarul comunei, Vasile Zete, directorul şcolii din localitate, Marcela Rablău, inspectorul şcolar general adjunct Delia Ardelean şi inspectorul şcolar Carmen Ulici, pentru a discuta problema transportului la şi dinspre şcoală a elevilor din satul Handalul Ilbei. 15 elevi din Handalul Ilbei sunt înscrişi la unităţi de învăţământ din Baia Mare, iar alţi doi elevi frecventează unităţi de învăţământ din Tăuţii Măgherăuş. De asemenea, între 5 şi 10 cetăţeni ar avea nevoie, zilnic, de transport către Baia Mare şi retur.

Până acum, problema transportului elevilor a fost rezolvată cu microbuzul Primăriei Cicârlău, condus de un şofer din Handalul Ilbei, care asigura două curse pe zi. Din motive de sănătate, şoferul nu a mai primit aviz pentru a conduce microbuzul, iar noul şofer, care vine din Băiţa, nu poate transporta copiii din Handalul Ilbei în timp util.
Firma care a câştigat licitaţia pentru transportul de persoane pe ruta Baia Mare-Seini, Imperativ, nu a cuprins satul Handalul Ilbei în traseul său. Acum, însă, în urma demersurilor făcute, administraţia locală a primit promisiuni din partea Consiliului Judeţean că firma Imperativ va asigura două curse, pe zi, între Baia Mare şi Handalul Ilbei. Primăria Cicârlău s-a arătat dispusă ca, în cazul în care transportul pe această rută este neeconomic, să contribuie cu fonduri proprii. „Cel care a primit o licenţă de transport pe o rută este obligat să deservească toate localităţile de pe acea rută” – a specificat primarul Vasile Zete.
Primarul i-a sesizat prefectului Anton Rohian şi o altă problemă legată de transportul elevilor. Astfel, deşi există microbuze, nu se pot angaja şoferi. Aceasta, deoarece cerinţele sunt aceleaşi ca pentru a conduce un mijloc de transport internaţional (permis categoria D şi experienţă), iar salariul este de aproximativ 800 lei. În aceste condiţii, nici un şofer nu doreşte să se angajeze. Având în vedere răspunderea foarte mare a conducătorului auto de pe microbuz, primarul Zete propune emiterea unei norme unice privind transportul elevilor, precum şi prevederea în organigramele unităţilor de învăţământ a posturilor de şoferi, cu un nivel de salarizare care să permită încadrarea posturilor.
Prefectul Anton Rohian a declarat că are în vedere convocarea unei întâlniri pe probleme care ţin de învăţământ, la care să fie invitaţi primarii din judeţ şi ministrul învăţământului, Adrian Curaj.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.