Autospecială pentru medicul de urgenţă din UPU-SMURD

0
560

Fundaţia pentru SMURD susţine dezvoltarea activităţii SMURD Maramureş, prin dotarea cu o autospecială pentru medicul de urgenţă ce îşi desfăşoară activitatea la UPU-SMURD din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare.
Autovehicul, marca Dacia Duster, 1.5 dCi, 110 cp, tractiune 4×4, a intrat în administrarea Unităţii de Primiri-Urgenţe SMURD Maramureş, ca maşină de intervenţie. Predarea a fost făcută pe platforma din faţa UPU SMURD, care aparţine Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, în prezenţa conducerii unităţii spitaliceşti, a reprezentanţilor ISU Maramureş, DSP Maramureş, Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi a Fundaţiei pentru SMURD.
Prin intermediul acestui proiect se va putea interveni mai rapid în anumite situaţii de urgenţă, când este necesar, pentru sprijinirea echipajelor de prim-ajutor, inclusiv prin posibilitatea de transport a unor echipamente suplimentare impuse de situaţia în cauză. De asemenea, medicul de urgenţă din UPU-SMURD va putea să se deplaseze, în caz de nevoie, în cel mai scurt timp, la locul unui in­ci­dent/accident cu multiple victime, pentru a prelua coordonarea la faţa locului. Pentru ca acest autovehicul să poată deveni funcţional, a fost nevoie să fie dotat cu echipamente medicale, de protectie, semnalizare, comunicaţii, respectiv inscripţionarea conform legislaţiei în vigoare.
Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătăţirea capacităţii de răspuns în situaţii de urgenţă la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest, prin reducerea timpului de intervenţie pentru acordarea primului ajutor calificat şi pentru intervenţii în situaţii de urgenţă şi creşterea calităţii actului medical în regiunea mai sus menţionată.
Prin intermediul acestei iniţiative se realizează un progres, în termeni de eficienţă, în ceea ce priveşte intervenţia medicală a SMURD Maramureş. Fondurile necesare realizării acestui proiect, în valoare totală de 70.310 EUR, au fost colectate în cadrul campaniei de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit de către populaţie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.