Morala şi Moravul în politica şi administraţia băimăreană

0
548

La nivel local, în Baia Mare, aud tot mai des că politica nu contează şi că administraţia e totul. O spun asta toţi eşuaţii, toţi alungaţii din viaţa politică a oraşului. O astfel de afirmaţie e menită să le fie umbrelă pentru a-şi justifica rateurile.
Nu cred că afirmaţia (în sine) e nocivă. Nociv e felul în care eludezi politica din pricină că politicul te marginalizează, pentru că ai trecut prin apa politicii ca RAŢA şi nu te-ai ales cu nimic. Ai păcălit pe toată lumea! Ai fost în PSD, ai avut adeziunea la PDL în sertarul Elenei Udrea, ai fost în PNL, te-ai aciuat la UNPR, ţi-ai făcut o pseudomişcare civico-politică de tot râsu’ – plânsu’ comunitar. Ai reuşit să spui PSD-ul e foarte bun, pe Ponta îl susţin ca preşedinte al României, iar apoi: Iohannis e modelul în viaţă, ş.a.m.d., toate într-o bezmetică „învârtită nemoroşenească” în care mişcarea ciolanelor tale sfidează şi nu completează muzica!
Un personaj care a trecut prin toate aceste avataruri ne anunţă şi azi că e imaculat şi are pretenţia să fie crezut. Nu interesul personal înseamnă fotoliul de la primărie, nu aşezarea ta nesimţită pe un scaun defineşte PUTEREA POLITICĂ pe care ţi-o doreşti, dar n-ai putinţa să ţi-o asumi decât sub UMBRELA MINCIUNII!
Un personaj despre care scriu azi şi care a pornit în Baia Mare proiecte ce şi-au dovedit ineficienţa, un personaj care a ratat tot, dar a asfaltat câteva străduţe doreşte să fie primar din nou. De parcă PRIMĂRIE e un soi de S.R.L. unde el va fi instalatorul şef, sau electricianul şef, apt să schimbe becurile prin apartamente de câte ori se vor arde filamentele. O astfel de viziune îngustă se poate construi doar pe MINCIUNĂ, o minciună multiplicată care a sufocat oraşul şi care se va pulveriza după ce adevărul va reveni la locul lui.
De fapt scriu doar că politica e importantă şi că administraţia coerentă se face cu suport politic si cu vot cetăţenesc. Cred că palavrele pe care palavragiul ultimilor ani le lansează înspre comunitatea băimăreană se vor neantiza în 5 iunie, când votul îl va trimite acolo unde-i e locul!

florin-tataru-semnatura

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.