Părinţii sunt sfătuiţi să-şi vaccineze de urgenţă copiii

0
648

Număr mare de cazuri de rujeolă
Întrucât în judeţele Cluj şi Bistriţa Năsăud au apărut un număr mare de cazuri de rujeolă, Direcţia de Sănătate Publică Maramureş recomandă părinţilor prezentarea de urgenţă,  cu copiii lor, la cabinetele medicilor de familie, în vederea vaccinării acestora.
Rujeola este o boală infecţioasă foarte contagioasă care se transmite prin aer de către o persoană infectată care tuşeşte sau strănută. Cele mai frecvente manifestări ale bolii sunt: febră mare, tuse, erupţie cutanată, secreţii nazale şi oculare.
DSP Maramureş recomandă ca, la primele simptome, părinţii să se prezinte de urgenţă la medic cu copilul, pentru izolarea acestuia, prescrierea tratamentului adecvat bolii şi prevenirea complicaţiilor acesteia, printre care diareea (gravă, mai ales în cazul sugarilor), otita medie, pneumonia, encefalita şi decesul.
Boala poate să producă complicaţii severe sau deces, mai ales la copiii sub 5 ani. Vaccinarea se face cu un produs care protejează împotriva a trei boli: rujeola, rubeola, oreion şi este singura metodă de profilaxie împotriva celor trei boli. Constă în administrarea a două doze de vaccin la 1 şi respectiv 5-7 ani. Vaccinarea este GRATUITĂ. (I.B.M.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.