Dans sportiv • Aurul european a venit în Baia Mare!

0
545

Weekend-ul trecut a avut loc, în Sala „Constantin Jude” din Timişoara, Campionatul European de Tineret Dansuri Standard, alături de concursul internaţional Timişoara Open Championship 2016. Aproape 120 de sportivi de pe bătrînul continent au participat la Campionatul European de Tineret, fiecare ţară participantă fiind reprezentată de cele mai bune 2 perechi.

În cadrul acestei competiţii, sportivii au dansat: vals lent, tango, vals vienez, slow fox şi quick step. A fost asigurată de către Federaţia Mondială de Dans Sportiv (WDSF) o jurizare de înaltă competenţă, formată din 12 arbitri din ţări diferite.
Paul Rednic şi Roxana Lucaciu – campionii României, pereche care se află de la începutul anului 2016 pe prima poziţie în clasamentul mondial, au pornit ca şi favoriţi în cursa pentru titlul european. Au dominat ringul de dans cîştigînd în finală toate cele 5 dansuri şi au obţinut, astfel mult rîvnitul titlu de Campioni Europeni la secţiunea tineret Standard. Astfel, Paul şi Roxana reuşesc să îşi menţină poziţia de lideri în ierarhia Mondială WDSF la categoria Tineret Standard. România cîştigă pentru prima dată în istorie titlul european şi devine una dintre ţările cele mai importante pe harta dansului sportiv mondial. Aceste rezultate, de lideri ai tuturor competiţiilor la care au participat în ultima perioadă, vine ca o binemeritată răsplată pentru dedicarea şi munca asiduă pe care o fac în fiecare săptămînă împreună cu antrenorii lor.
Următoarea competiţie majoră pentru tînăra pereche este Campionatul Mondial, care se va desfăşura la începutul lunii iulie, în Japonia. Să le urăm succes şi sîntem convinşi că vor reprezenta România cu cinste şi pe continentul asiatic.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.