Andrada Seleţchi, tânăra din sistemul de protecţie a copilului, la prima expoziţie personală

0
731

R: Cum ai ajuns la desen?
A.S. : M-am născut în Oradea, iar la vârsta de 1 an şi 8 luni am ajuns în asistenţă maternală din cauza unor probleme familiale. La vârsta de 2 ani, asistenta mea maternală a observat că am înclinaţie la desen, iar după vârstă de 3 ani, m-a înscris la Palatul Copiilor, la desen, unde am avut-o ca îndrumătoare pe doamna profesoară Stanciu Maria. Îndrumată şi încurajată de ea, am ajuns la Liceul de Arte în clasa a V-a. De mică, în momentele de bucurie sau tristeţe, mă regăseam şi mă exprimam prin desen. Familia şi profesorii m-au susţinut şi încurajat să merg pe calea picturii şi a desenului. De asemenea, la dezvoltarea mea personală m-au susţinut DGASPC Maramureş, HHC România şi Parohia Sfântul Ilie din Baia Mare, care m-au trimis în tabere de pictură, unde am venit în contact cu mulţi pictori din ţară şi străinătate.
R: În general ce-ţi place să pictezi?
A.S.:  În general, îmi place să pictez peisaje, dar şi naturi statice sau compoziţii.
R: Cum a fost primită prima ta expoziţie personală?
A.S.:  Cred că prima mea expoziţie a fost o reuşită, prin faptul că lucrările au fost bine primite, dar mai ales prin prezenţa celor dragi mie, care de-a lungul timpului m-au susţinut şi încurajat, familia mea, reprezentanţii DGASPC-ului, profesorii şi colegii  mei, reprezentaţi ai administraţiei locale, dar şi a celor care în decursul celor 2 săptămâni, au vizitat expoziţia şi chiar au achizitoanat lucrări de-ale mele. Vreau să menţionez şi să mulţumesc pe această cale Parohiei Sf. Ilie, preotului paroh dr. Borca Vasile, care a participat la vernisaj împreună cu soţia sa, şi din partea cărora am primit invitaţia ca cea de-a doua expoziţie a mea să aibă loc în cadrul parohiei, la biserica Sf. Ilie, în luna iulie.
R: În afară de pictură, ce pasiuni ai?
A.S.:  În timpul liber îmi place să lucrez coliere hand-made, dar şi aranjamente florale, mă pasionează muzica, literatura şi îmi plac mult ieşirile în natură.
R: Ce ţi-ai propus pentru viitor?
A.S.:  După terminarea studiilor liceale, doresc să-mi continui studiile la Facultatea de Arte din Baia Mare,  să mai expun, să călătoresc, să văd lumea şi, nu în ultimul rând, să-mi întemeiez o familie. Vreau să mulţumesc pe această cale tuturor celor care au fost alături de mine, şi, nu în ultimul rând, mass-mediei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.