Protest spontan la Protecţia Consumatorilor Maramureş

0
545

Comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Maramureş (CJPC) au declanşat ieri, 8 iunie, un protest spontan.
Timp de o oră, în intervalul orar 11-12, cei zece angajaţi ai CJPC şi-au întrerupt activitatea, alăturându-se acţiunii declanşate la nivel naţional de Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici care reuneşte funcţionarii publici din administraţia publică centrală şi locală şi implicit salariaţi din sistemul instituţional al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.
Protestatarii au vrut să-şi exprime nemulţumirea faţă de modul de salarizare. „Este un protest spontan desfăşurat de comisarii de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Maramureş pentru susţinerea drepturilor salariale. Ne dorim înlăturarea discrepanţelor care există între salariile de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi alte instituţii cu atribuţii de control”, a afirmat Cristina Mardar, comisar superior la CJPC Maramureş. Pe de altă parte, comisarii de la Protecţia Consumatorilor au mai arătat că „prin politica salarială a Guvernului Cioloş a slăbit semnificativ activitatea sistemului instituţional al ANPC, favorizând migraţia funcţionarilor publici către instituţii publice cu o salarizare mai bună, descurajând recrutarea de personal. Din acest motiv, la nivelul unor judeţe, instituţia funcţionează la cota de avarie cu până la două echipe de control, afectând astfel interesul consumatorilor”. „Există şi probleme legate de numărul mic de angajaţi. Principala noastră revendicare rămâne cea legată de asimilarea cu salariile din alte instituţii cu atribuţii de control similare care au un nivel de salarizare dublu faţă de cel existent la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor”, a menţionat Cristina Mardar.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.