Agendă parlamentară. Am făcut dreptate minerilor şi continuăm reducerea fiscalităţii

0
553

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul legislativ nr. 614/2015, pentru modificarea art. 56 şi 57 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice şi stagiul complet de cotizare pentru cei care au realizat stagii de muncă în condiţii speciale, aici încadrându-se şi cei care au desfăşurat activitate în zona I şi II de radiaţii. Concret, stagiul complet de cotizare pentru aceste persoane va fi de 20 de ani (nu de 30 de ani, ca până acum). Astfel, minerii care au ieşit la pensie începând cu anul 2011 vor avea pensiile recalculate şi vor beneficia de creşteri semnificative la cuatumul pensiilor. Am reuşit să îndreptăm această eroare a guvernelor liberale, o eroare care a afectat viaţa a mii de oameni din Maramureş şi nu numai. Mă bucur că şi colegii mei din Parlament au înţeles importanţa modificării acestei legi pentru cei care au lucrat în condiţii grele. În plus, mă bucur că eforturile liderilor de sindicat Petricean Ştefan – UST Meridian Maramureş şi Florin Hossu – UST Cartel Alfa Maramureş şi-au găsit finalitatea. Doresc să le mulţumesc pe această cale pentru colaborare şi să îi asigur de sprijinul meu şi în viitor!
Tot în această săptămână, proiectul de reducere a CAS cu 5 puncte procentuale – 2% la angajator şi 3% la angajat, a fost adoptat de Senat cu 67 de voturi ”pentru”, 23 ”împotrivă” şi o abţinere. Senatul este prima cameră sesizată, însă în calitate de iniţiator al acestui proiect de lege, voi susţine reducerea CAS şi în Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. Deşi Guvernul Cioloş a avut un punct de vedere negativ cu privire la acest proiect, eu cred că este un proiect foarte bun pentru români, care vine în continuarea politicilor economice şi sociale pe care PSD le-a pus în practică spre binele tuturor şi care s-au resimţit în buzunarul românilor.
Oamenii simt nevoia reducerii fiscalităţii. În multe din discuţiile avute cu cetăţenii în campania electorală mi s-a supus atenţiei această problemă majoră, în special în ceea ce priveşte industria textilă. Ca deputat PSD, încerc să răspund nevoilor cetăţenilor şi vă asigur că alături de colegii mei din Parlament, voi continua eforturile pentru reducerea fiscalităţii, ca o continuare a politicilor Guvernelor Ponta.
semnatura florin tataru

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.