Reabilitarea drumului Baia Sprie – Bârsana, la final

1
760

Unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură ale judeţului Maramureş – „Reabilitare traseu de drum judeţean Baia Sprie (DN 18) – Cavnic (DJ 184) – Ocna Şugatag (DJ 109F) – Călineşti (DJ 185) – Bârsana (DJ 185)” s-a finalizat.
Astfel, după îndelungi probleme, cu contract de execuţie reziliat o dată, investiţia a ajuns la sfârşit. Membrii unităţii de implementare au vorbit despre provocările acestui proiect, pe cât de dificil, pe atât de important pentru judeţ, dar şi despre etapele deloc uşoare care au fost parcurse în aceşti ani, de la demararea proiectului până la recepţia finală. Proiectul a fost finanţat prin Axa prioritară 2 – Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale, Domeniul Major de Investiţie 2.1 – Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi urbane. Lungimea totală a drumului este de 56,02 km, iar valoarea investiţiei a fost de 108.574.512,35 lei. Lucrările de reabilitare au cuprins sistemul rutier şi dispozitivele de scurgere a apelor, consolidări, trotuare şi acces la proprietăţi, drumuri laterale, semnalizare rutieră, parapete metalice, consolidări cedări de platformă, consolidarea văii Cavnicului, podeţe şi poduri.
În urma constatărilor făcute, s-a admis recepţia fără obiecţii, semn că lucrările au fost efectuate la standardele de calitate impuse conform proiectului. După cum a declarat managerul de proiect, ing. Vasile Şpan, garanţia pentru lucrările efectuate este de cinci ani. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Emil Marinescu, a punctat faptul că această conferinţă încheie un mandat în care au fost finalizate două proiecte importante de infrastructură în Maramureş: Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare şi Reabilitarea traseului de drum Baia Sprie – Bârsana. Un al treilea proiect de o importanţă majoră pentru dezvoltarea turismului – Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord – urmează să fie recepţionat în aceste zile. (c.v.)

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.