Municipiul Baia Mare are un nou consiliu local

0
598
Foto: ziarmm.ro

Ieri, în Sala Europa, a avut loc şedinţa de constituire a Consiliului Local al Municipiului Baia Mare, ca urmare a votului băimărenilor din 5 iunie, la care au fost prezenţi un judecător, care a validat mandatele, prefectul Sebastian Lupuţ şi reprezentanţi ai principalelor biserici din municipiu.
Dintre cei 23 de consilieri au fost prezenţi 22. Din forul local, care va avea grijă să administreze treburile oraşului pentru următorii patru ani, fac parte 8 femei şi 15 bărbaţi. Printre cei care au depus jurământul se numără şi deputatul Florin Tătaru care va trebui să decidă, în termen de 15 zile, cu care dintre funcţii va rămâne: cea de parlamentar sau cea de ales local. Şedinţa a fost prezidată de cel mai vîrstnic consilier, Ştefan Lupşa.
După alegerea comisiei de validare, formată din cinci consilieri, preşedinte Pop Mariana, s-a trecut la validarea consilierilor şi depunerea jurămîntului.
A urmat, apoi, alegerea celor doi viceprimari, fiind propuşi Marinel Rob şi Vida Noemi. După votul consilierilor, cu 19 voturi „pentru” şi trei buletine „nule” cei doi vor ocupa fotoliile de viceprimari. Preşedintele de şedinţă a făcut propunerea ca unul dintre cei doi viceprimari să îndeplinească şi atribuţiile de primar interimar, iar la propunerea consilierului Ştefan Pop, acesta va fi Rob Marinel. Într-o viitoare şedinţă se vor alege şi comisiile de specialitate ale consiliului local. (v.i.)  

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.