Începe reabilitarea centrului civic al oraşului Cavnic

0
548

Lucrările de modernizare a centrului oraşului Cavnic vor începe zilele următoare. Astfel, în cursul zilei de azi va fi predat amplasamentul fiind emis şi ordinul de începere a lucrărilor.
Primarul urbei speră ca firma constructoare să facă o lucrare de calitate şi să o termine în termenul cel mai scurt, respectând întru totul contractul semnat: „Am reuşit, după multe obstacole pe care le-am întâmpinat să semnăm contractul de finanţare pentru reabilitarea centrului civic al oraşului Cavnic. Sper că acest proiect va fi dus la bun sfârşit într-un timp destul de scurt. În urma licitaţiei făcute la sediul primăriei, câştigătoare a fost declarată firma S.C. Conrep S.A., o societate foarte serioasă, din câte am înţeles eu. Sperăm să dea dovadă în continuare de seriozitate în implementarea acestui proiect şi dacă totul va merge bine sperăm şi în alte colaborări pe viitor cu ei, dar momentan ne interesează concretizarea în cel mai scurt timp posibil a proiectului de reabilitare a centrului civic”, a spus Vladimir Petruţ, primarul oraşului Cavnic. Acesta a mai precizat că în cursul zilei de astăzi va avea loc predarea-primirea amplasamentului către firmă şi emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Constructorul dă asigurări că lucrările se vor executa în cel mai scurt timp

În ceea ce priveşte firma constructoare ce a câştigat licitaţia, reprezentantul acesteia a dat asigurări că lucrările vor începe imediat ce predarea-primirea amplasamentului va fi realizată. De asemenea, a garantat calitatea lucrărilor ce vor fi executate în perioada următoare: „Vreau să spun că noi garantăm buna execuţie a acestor lucrări în condiţii de maximă calitate şi cu respectarea termenului de execuţie. Însă şi noi sperăm realizarea lucrărilor în termen chiar mai scurt. Suntem decişi ca după predarea-primirea amplasamentului să ne mobilizăm şi să începem lucrările imediat”, a spus şi inginerul Mihai Boga, reprezentantul firmei câştigătoare a licitaţiei.
Proiectul este unul modern, ambiţios şi are toate elementele pentru siguranţa circulaţiei şi arhitectură. Fondurile, în cuantum de peste două milioane de lei, cu TVA inclus, sunt asigurate din bugetul local. Conform proiectului în discuţie, vor fi aduse o serie de modificări majore, de ordin estetic, centrului oraşului. Astfel, lucrările presupun modificarea integrală a urbei. Concret, se va schimba sensul de circulaţie, rezultând o stradă cu sens unic spre ieşirea către Baia Mare. Trotuarele vor fi reabilitate, lărgite, pe ele făcându-şi loc inclusiv o pistă de biciclete. De asemenea, o reţea de canalizare pentru apele pluviale va fi realizată pe toată lungimea centrului civic şi vor fi amenajate circa 100 de locuri noi de parcare, plus zonele verzi.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.