Cetăţenii de pe strada Corbului din Baia Mare, nemulţumiţi de drumul neasfaltat

0
10183
Gheorghe Onea şi Ioan Şleam, doi dintre locatarii nemulţumiţi

Locatarii de pe strada Corbului din Baia Mare sunt supăraţi pe autorităţi din cauză că nu li se asfaltează strada. Ei au făcut numeroase solicitări şi sesizări către primărie, însă răspunsurile primite i-au nemulţumit de fiecare dată.
Locatarii sunt disperaţi atât vara, când praful se ridică în aer la trecerea maşinilor şi le intră în case, cât şi toamna, când sunt ploi şi praful se transformă în noroi. Şi toate astea se întâmplă pe o stradă de oraş a secolului XXI. Mai mult, unii, certaţi cu bunul simţ, vin şi îşi aruncă gunoaiele de-a lungul străzii, crezând că acolo este un câmp pustiu şi bun de depozitat moloz: „Suntem tare nemulţumiţi de faptul că strada asta parcă e a nimănui. Se vede cum arată şi e totuşi o stradă din Baia Mare. Pe lângă că este cum este, din cauză că nu se modernizează, toată lumea aruncă aici gunoaie şi mizerii, crezând că este un câmp al nimănui cu o cărare. Câteodată aduc gunoaiele cu basculele. Acum, de când au băgat canalizarea, parcă vin mai puţini, că şi-au dat seama că aici este totuşi o stradă cu case unde locuiesc oamenii şi cred că le este ruşine să mai vină aşa mulţi şi să arunce gunoaiele. De asemenea, cum nu-i asfaltată strada, când trec maşinile vara ridică praful şi ne umple nouă casele pe exterior, dar şi în interior”, a declarat Gheorghe Onea, locatar al străzii Corbului, nr. 10.

Solicitări făcute la primărie încă din anul 2000

Cu toate că au făcut o serie de solicitări şi sesizări către autorităţile locale, încă de acum 16 ani, problema oamenilor nu a fost rezolvată nici în ziua de astăzi. Tot ce au primit în urma demersurilor a fost ca o maşină de salubrizare să treacă şi pe strada lor ca să le ridice gunoiul menajer: „Sesizări la autorităţile locale am făcut de nenumărate ori, de la începutul anilor 2000. După acele solicitări tot ce am primit a fost să vină maşina de salubrizare şi să ne ridice gunoiul şi cam atât, nimic altceva”, a completat Gheorghe Onea.

20160715_142223
Strada, asfaltată doar la intrarea ei, pe câţiva metri

Drumul, asfaltat doar pe câţiva metri la începutul său

Strada a fost asfaltată la intrare, pe câţiva metri, şi la ieşire, de unde este în raza teritorială a oraşului Baia Sprie, însă pe lungimea ei arată ca o uliţă cu praf şi gropi. Oamenii au fost şi în acest an la primărie, dar tot degeaba: „Am fost iar la primărie în legătură cu strada noastră, în urma plângerilor oamenilor care locuiesc aici. Toţi suntem nemulţumiţi că vara ne umplem de praf, când plouă noroiul e la el acasă pe drum, aşa că locatarii trebuie să se încalţe cu cizme pentru a merge până la şoseaua asfaltată şi apoi îşi iau pantofii de oraş. Cei care sunt şoferi şi au maşini sunt şi ei afectaţi din cauză că li se strică maşinile foarte des circulând zilnic pe acest drum. Astfel, am cerut să vină să ne asfalteze, că acum s-a băgat şi apa şi canalizarea, aşa că vrem să ne facă porţiunea asta de drum. Asta mai ales în condiţiile în care, în partea aia a străzii, la ieşire, de unde începe Baia Sprie este asfaltată, iar în partea astalaltă, la intrare pe stradă de către liceu, iar e asfaltat. Deci numai porţiunea de mijloc, unde sunt practic casele noastre a rămas nefăcută. Am fost la primărie în acest an şi am depus o sesizare cu un tabel cu numele fiecăruia, serie de buletin, adresă şi semnătură prin care solicităm asfaltarea străzii. În răspunsul primit se precizează că se va rezolva problema când o să fie fonduri. Acelaşi răspuns l-am primit şi acum 16 ani”, ne-a explicat Ioan Şleam, un alt locatar supărat al străzii Corbului, nr. 1.

Oamenii, hotărâţi să protesteze în faţa primăriei dacă nu li se rezolvă problema

Locuitorii de pe strada Corbului nu se lasă cu una cu două şi sunt hotărâţi să protesteze deschis în faţa primăriei Baia Mare. Asta dacă nu li se rezolvă în nici un chip problema: „Noi ne-am înţeles şi am zis că facem toate demersurile legale cu sesizare scrisă şi după asta o să solicităm o autorizaţie de protest în faţa primăriei. Dacă ar mai ţine şi chestia cu “îi prindem şi să le dăm bătaie”, poate că am face-o, dar asta nu mai ţine, aşa că o să mergem legal, cu oale şi cu linguri şi o să facem gălăgie în faţa primăriei. Dacă autorităţile nu au fonduri, să spună. Dar atunci să nu mai vină la mine ca să-mi plătesc obligaţiile către bugetul local. Eu îmi achit impozitul la stat în luna ianuarie, maximum februarie, pe tot anul. Dar dacă ei nu au fonduri, atunci să nu mai vină la mine şi să ceară ca să plătesc impozitele. Domnule, noi n-am venit astăzi aici ca să ne facem case, ne-am mutat aici şi cerem, ci suntem de zeci de ani stabiliţi pe strada Corbului, cu adresă în buletin. Drept dovadă stă sesizarea cu răspunsul din anul 2000, am sesizarea cu răspunsul din 2016, plus înregistrările de audienţă în fiecare an de câteva ori”, a conchis Ioan Şleam.

Noi am adus în atenţia reprezentanţilor primăriei problema oamenilor supăraţi, astfel că nemulţumiţii au fost invitaţi de noua conducere a administraţiei locale la discuţii, pentru a vedea exact despre ce este vorba şi cum îi poate ajuta pe băimăreni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.