Peste 30.000 pachete cu ţigări de contrabandă confiscate

0
388

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma mai multor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, peste 30.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 281.000 lei.
Miercuri dimineaţa, la nivelul ITPF Sighetu Marmaţiei s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 03:30, poliţiştii de frontieră au observat mai multe persoane, pe malul românesc al râului Tisa, care transportau colete voluminoase către o autoutilitară, ce staţiona pe o stradă din apropiere.
Imediat, o echipă operativă s-a deplasat la faţa locului, efectuând somaţiile legale prin voce, însă persoanele în cauză au abandonat coletele şi autoutilitara şi au sărit în apa râului Tisa, întorcându-se înot pe teritoriul ucrainean.
În cel mai scurt timp au fost anunţate autorităţile de frontieră ale statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a evenimentului.
În autoutilitara abandonată, marca Opel, au fost descoperite mai multe colete cu ţigări, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii acesteia la sediul sectorului unde, în urma inventarierii, s-a constatat că în interior se aflau 49 de baxuri, care conţineau 24.100 de pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.
Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 215.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză, se fac cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.
Pe timpul unor misiuni desfăşurate de poliţiştii de frontieră din Brodina, judeţul Suceava, au descoperit şi confiscat 6.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare totală de 66.000 lei. În cauză, sunt efectuate cercetări pentru identificarea persoanelor implicate şi documentarea întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.