Maşină căutată în Belgia, indisponibilizată la Petea

0
471

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au descoperit o maşină BMW X5, condusă de un tînăr maramureşean, care figurează ca fiind căutată de autorităţile belgiene.
Marţi, 6 septembrie, în jurul orei 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat la controlul de frontieră Alexandru S., în vîrstă de 27 de ani, din judeţul Maramureş. Acesta conducea un autovehicul BMW X5, pe care erau aplicate plăcuţe cu numere de înmatriculare specifice Franţei.
Cu ocazia formalităţilor, poliţiştii de frontieră au constatat că maşina figurează în bazele de date ca bun căutat pentru confiscare, fiind semnalată furată din Belgia.
Autovehiculul, în valoare de 40.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Petea pînă la finalizarea cercetărilor.
În cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvîrşirea infracţiunii de tăinuire.

Peste 800 pachete de ţigări descoperite într-un autoturism

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Siret – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei şi lucrătorii vamali au depistat, ascunse sub bancheta din spate a unui autoturism, peste 800 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.
În data de 6 septembrie, în jurul orei 17.30, în P.T.F. Siret, jud. Suceava, s-a prezentat pentru a intra în ţară, Mihail L., în vîrstă de 37 de ani, cetăţean român, domiciliat pe raza judeţului Ilfov, conducînd microbuzul marca Mercedes, înmatriculat în Ucraina.
În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului. Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, sub bancheta din spate a microbuzului, cantitatea de 880 pachete ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.
Ţigările, în valoare totală de aproximativ 1.100 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 7.000 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.