Din sala de dans de la Prodance 2000, Florin şi Natalia vor să ajungă la Royal Albert Hall!

0
394

Florin Vlad şi Natalia O’Connor au avut o vară fierbinte, nu din cauza gradelor Celsius, ci datorită numeroaselor ore de antrenament şi a concursurilor la care au evoluat. Miza în acest sezon estival nu a fost alta decît perfecţionarea stilului de dans. Aşa că pe agenda băimăreanului Florin şi a partenerei sale, Natalia, au figurat cinci concursuri, în SUA şi Canada. Toamna i-a adus în Europa, din sala de dans de la Prodance 2000 Baia Mare cei doi pregătind participările la International Ballroom Championships din Londra şi World Open WDC Championships din Paris.

Concursuri, antrenamente şi o absolvire Magna Cum Laude

Primul concurs a avut loc la New York şi i-a dus pe Natalia şi Florin pînă în semifinale. „Competiţia ve­nea după o lună în care nu ne antrenasem deloc împreună, dat fiind că Natalia a absolvit Magna Cum Laude facultatea de psihologie din Sankt Petersburg. Aşa că am considerat acest concurs ca fiind unul de încălzire”, spune Florin. Au urmat locul 5 la Desert Classic Championship din Palm Desert, locul 2 la Can-Am Dance Sport Gala din Toronto şi locul 4 la Empire Dancesport Championships din New York. Parcursul concursurilor estivale s-a sfîrşit în California, la Embassy Ballroom Championships. Detaliile vin tot de la Florin: „Acesta a fost cel mai puternic concurs din această vară, la categoria noastră fiind înscrise 50 de perechi, unele din ele extrem de valoroase. Am ajuns pînă în semifinale, ceea ce reprezintă un rezultat foarte bun pentru noi. La acest concurs s-au văzut roadele muncii noastre de peste vară!”

În octombrie vor evolua la International Ballroom Championships din Londra

Acum au revenit în Europa şi sînt pregătiţi pentru un final de an destul de dificil. „În octombrie concurăm la International Ball­room Championships din Londra, unul din cele trei concursuri majore din Marea Britanie. Vor fi peste o sută de perechi la categoria noastră şi se va concura în două zile: prima se derulează la o sală de sport de la marginea Londrei, pentru ca a doua zi primele 50 de perechi să evolueze în celebra Royal Albert Hall. Vrem să ajungem acolo, împreună cu elita mondială a dansului sportiv!”, mărturiseşte Natalia.

Bulgaria, Olanda şi Germania – escale pregătitoare pentru CM

Va urma Sofia Open Dance Festival, după care Natalia va merge în SUA pentru a susţine nişte seminarii, iar Florin se va concentra pe şcoală, dat fiind că este în ultimul an la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Natalia şi Florin vor concura mai apoi în Olanda şi Germania, iar la începutul lunii decembrie vor ajunge în Paris, cu prilejul World Open WDC Championships. „Este o competiţie foarte puternică. Am participat la ea în urmă cu doi ani, dar atunci eram la început în cadrul categoriei Adulţi. Cu toate acestea am reuşit să ocupăm locul 48, pentru ca la categoria Under 21 să ajungem pînă în semifinale. Dacă am intra în sferturi ar fi o performanţă excepţională pentru noi!”, spune Florin.

Se antrenează la Prodance 2000, unde se simt „ca în familie”

Pentru toate aceste concursuri antrenamentele lui Florin şi Natalia se vor derula în România la şcoala de dans Prodance 2000. Florin explică de ce: „Ne simţim bine la Prodance 2000. Avem toate condiţiile asigurate şi am găsit aici oameni cu care colaborăm perfect. Îl admirăm pe Lorand, care face foarte bine ceea ce face deoarece asigură un mediu propice de dezvoltare pentru cei care doresc să înveţe şi să se perfecţioneze în dans. Atmosfera este exact ca şi într-o familie, ceea ce e extrem de important!”

Perechea formată în 2011 ţinteşte semifinale mondiale

Din vara lui 2011 dansează Florin şi Natalia împreună, răstimp în care palmaresul lor a devenit tot mai interesant, mai ales din 2013, an din care au ales să reprezinte SUA (născută în Bloomington, Natalia are cetăţenie americană). În 2014 cei doi devin campionii naţionali ai Americii la categoria Under 21 – Standard, 2015 le aduce două titluri de vicecampioni la Adult Open Standard şi Adult Showdance Standard, pentru ca în acest an să ocupe locul 3 la Amateur Adult Standard Championship. Şi dacă trecutul lor arată bine, la fel de promiţător se anunţă a fi şi viitorul, după cum îl conturează Natalia: „Planul este să ne stabilim în Statele Unite şi să ne deschidem acolo o şcoală de dans. Dar deocamdată ne dorim să ne îmbunătăţim în continuare dansul astfel încît în circa doi ani să ajungem în semifinalele Campionatului Mondial. Pe plan naţional, dacă acum sîntem pe locul 3, ne dorim să ne clasăm şi mai sus pe podium!”

Un stil personal, ţelul suprem pentru Natalia şi Florin

Florin completează: „Planurile noastre în dans sînt, însă, mult mai ample decît obţinerea de medalii. Cel mai mult ne dorim să ne definim foarte clar un stil doar al nostru. Prea des vedem că perechile în ascensiune copiază ceea ce văd la dansatorii de top, iar nouă asta ni se pare a fi în certă contradicţie cu însuşi spiritul acestui sport, menit să dezvolte spiritul creativ. Noi rezistăm influenţelor pentru că ştim că sînt trecătoare şi ne conturăm, pas cu pas, propriul nostru stil. Şi din acest motiv ne simţim bine la Prodance 2000, pentru că la această şcoală de dans se pune accent pe personalitate, pe creativitate”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.