Tigări de contrabandă confiscate

0
370

Marţi, 18 octombrie, în jurul orei 14.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Socol, judeţul Caraş-Severin, au observat pe raza localităţii de frontieră Zlatiţa, cu ajutorul sistemului de supraveghere, două persoane, de sex masculin, care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre Serbia spre România, având asupra lor bagaje voluminoase.
Imediat, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul sectorului, care a procedat la somarea prin voce a bărbaţilor şi deoarece aceştia nu s-au supus, au efectuat două focuri de avertisment în plan vertical, moment în care persoanele au abandonat coletele şi au fugit în vegetaţia din zonaă.
În urma verificării coletelor, a fost descoperită cantitatea de 1.000 pachete de ţigări de contrabandă, de provenienţă sârbească, în valoare de 12.000 de lei. Poliţiştii de frontieră au identificat una dintre persoane ca fiind cetăţeanul român O.C., în vârstă de 36 de ani, domiciliat pe raza judeţului Caraş-Severin.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, în cauză a fost  întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar cercetările sunt continuate în vederea identificării tuturor persoanelor implicate.

29 migranţi din Siria, dintre care 17 minori, opriţi la frontieră

Miercuri, dimineaţa, în jurul orei 07.30, poliţişti de frontieră din Cruceni, împreună cu jandarmi din cadrul IJJ Timiş, au declanşat o acţiune specifică, pentru depistarea unui grup de persoane de origine afro-asiatică, care a fost identificat în apropierea frontierei româno-sârbe, în zona localităţii de frontieră Pustiniş, judeţul Timiş.
Persoanele în cauză, aflate la marginea localităţii, au fost preluate şi conduse la sediul sectorului pentru cercetări. Astfel, s-a constatat că, grupul era format din 29 persoane, 5 femei şi 7 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 50 ani, însoţiţi de 17 minori, cu vârste cuprinse între 2 şi 17 ani, care nu deţineau documente de identitate asupra lor. Aceştia au declarat ca sunt cetăţeni sirieni şi au trecut frontiera din Serbia în România, pe jos, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun. Totodată vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe pentru cercetarea în comun a evenimentului, respectiv punerea în aplicare a acordului de readmisie.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.