În Sighetu Marmaţiei, elevii au fost informaţi despre pericolele navigării pe internet

0
770

Deoarece luna octombrie este luna europeană a securităţii cibernetice, poliţiştii maramureşeni desfăşoară în această perioadă diferite activităţi pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor informatice.
Astfel, joi, 20 octombrie, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Maramureş, în colaborare cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane Cluj-Napoca, au desfăşurat o serie de activităţi informativ-preventive la mai multe unităţi şcolare din Sighetu Marmaţiei.
Având în vedere faptul că, datorită caracteristicilor vârstei, teribilismului şi dorinţei de a gusta noul la orice pas tinerii pot cădea cu uşurinţă în capcana infracţionalităţii, poliţiştii s-au întâlnit cu elevii Liceului Pedagogic „Regele Ferdinand”, Liceului Tehnologic „Marmaţia” şi Liceului Tehnologic Forestier pentru a dezbate diferite aspecte legate de pericolele navigării pe internet.
Astfel, peste 250 de elevi au fost informaţi despre navigarea în siguranţă în mediul online, prin utilizarea responsabilă a Internetului şi a reţelelor de socializare, dar accentul a fost pus şi pe diferite aspecte legate de problematica traficului de persoane.
În cadrul acestor activităţi au fost expuse prezentări cu un caracter cât mai aplicativ, interactiv, adaptat realităţilor curente.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.