FRONTIERA: În Crăciuneşti şi pe Valea Vişeului au fost confiscate peste 22.000 pachete cu ţigări, în valoare de peste 204.000 lei

0
599

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni desfăşurate în zona de competenţă, 22.680 pachete cu ţigări, în valoare de peste 204.000 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din România.

Joi, 16 februarie, un echipaj al poliţiei de frontieră din Sighetu Marmaţiei a oprit pentru control, pe DN 18, la ieşirea din localitatea Crăciuneşti, un autoturism marca Opel, înmatriculat în România, condus de Octavian D., în vârstă de 42 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.
În urma controlului efectuat asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în plafonul maşinii, mai multe pachete cu ţigări, motiv pentru care autoturismul şi conducătorul auto au fost conduşi sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări. În urma controlului amănunţit, au fost descoperite 1.000 pachete cu ţigări, de provenienţă Dutty Free, în valoare de 9.000 lei.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar ţigările au fost ridicate în vederea confiscării. De asemenea, autoturismul utilizat la activitatea infracţională, în valoare de 10.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului până la finalizarea cercetărilor.
Şi poliţiştii de frontieră din Valea Vişeului au descoperit, în urma unor acţiuni specifice desfăşurate la frontiera de nord, 21.680 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 195.700 lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

O familie de georgieni a fost depistată de poliţiştii de frontieră

În data de 16 februarie, în jurul orei 16.30, acţionând în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră din Iaşi au declanşat o acţiune specifică pe linia migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, la marginea localităţii de frontieră Sculeni, un grup format din cinci persoane, care nu îşi justifica prezenţa în zonă.

Persoanele în cauză, care vorbeau limba rusă, au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări.
În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba despre o familie de georgieni, formată din doi adulţi, în vârstă de 32, respectiv 40 ani şi cei trei copii ai acestora, cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani. Persoanele, solicitante de azil pe teritoriul Republicii Moldova, au declarat că, au trecut frontiera pe podul de gheaţă format pe râul Prut, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.
În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară prin trecere ilegală a frontierei de stat a României, iar cetăţenii georgieni au fost predaţi autorităţilor de peste graniţă, în baza acordului încheiate între România şi Republica Moldova, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.