Într-o singură zi, trei sesizări cu privire la înşelăciuni prin metoda “accidentul”

0
309

Trei femei, din Baia Mare, au fost sunate şi anunţate că membri ai familiilor lor, implicaţi în accidente de circulaţie, sunt la spital şi au nevoie de sume importante de bani pentru intervenţii chirurgicale. O femeie, de 56 de ani, nu a dat curs solicitării, însă alte două, în vârstă de 79 şi 82 de ani, au fost înşelate.
O băimăreancă, de 56 de ani, a fost suficient de vigilentă încât să nu cadă în plasa unor escroci, care au sunat-o în jurul orei 00.30 şi i-au cerut 7.800 de euro. În fapt, persoanele necunoscute au anunţat-o că mama sa a fost implicată într-un accident de circulaţie şi se află la spital, iar banii sunt necesari pentru o intervenţie chirurgicală de urgenţă. Femeia a verificat informaţia şi nu s-a lăsat astfel păgubită.
În schimb, alte două băimărence, de 79 şi 82 de ani, s-au lăsat pradă emoţiilor de moment la aflarea veştii că fiica/ fiul sunt grav răniţi în urma unor accidente. Ambele femei au crezut în povestea relatată de necunoscuţi, şi pentru ca „victimele” să poată beneficia urgent de intervenţii chirurgicale şi transplant de organe, au înmânat unor curieri, care s-au prezentat la uşa lor, sume importante de bani. Ulterior, şi-au dat seama că au fost înşelate şi au anunţat poliţia.
Poliţiştii desfăşoară cercetări în vederea identificării autorilor, tragerii acestora la răspundere şi recuperării prejudiciului.

În Tîrgu Lăpuş, furt din locuinţă soluţionat de poliţişti

Duminică, 26 februarie, poliţiştii din Târgu Lăpuş au fost sesizaţi că persoane necunoscute au profitat de faptul că uşa de acces a unei locuinţe, de pe strada Zorilor, nu era asigurată corespunzător şi, din interior, au sustras un laptop şi o tabletă.
Activităţile de cercetare şi investigare efectuate de poliţiştii din oraş au dus la identificarea unui tânăr, de 17 ani, din oraş, bănuit de comiterea faptei.
Bunurile sustrase au fost recuperate şi restituite părţii vătămate, iar poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.