Ziua Europeană a Vorbirii şi Ziua Terapiilor de Limbaj

0
433

Luni, Asociaţia Esperando din Baia Mare a marcat „Ziua Europeană a Vorbirii şi Terapiilor de Limbaj”, în scopul conştientizării comunităţii cu privire la dificultăţile de limbaj şi necesitatea dezvoltării vorbirii. Comunicarea constituie un aspect important al vieţii fiecăruia, aşa ne exprimăm gândurile, sentimentele, primim şi oferim informaţii, indiferent dacă avem sau nu o nevoie specială/dizabilitate. Pentru persoanele cu dizabilităţi, comunicarea este un pas important în stabilirea şi menţinerea relaţiilor cu ceilalţi şi pentru integrarea socială.
Anul acesta, la eveniment au participat, alături de persoanele cu nevoi speciale de la Asociaţia Esperando, părinţi ai acestora, colaboratori şi parteneri, cadre didactice şi elevii claselor a XII-a, secţiile Filologie şi Web Design, de la Colegiul Naţional Vasile Lucaciu. Au luat cuvântul Daniel Filipaş, Nicolae Goja, Nicolae Scheianu şi Daniela Sitar. Psihologul de la Asociaţia Esperando a prezentat o activitate ludică care ajută la dezvoltarea limbajului. Mariana Omota, una dintre persoanele cu nevoi speciale din cadrul Asociaţiei, a citit din poeziile creaţie proprie. Petrule Bogdan, angajat al Asociaţiei Esperando, alături de doi elevi din clasa a XII-a de la Liceul Vasile Lucaciu, Radu Tătar şi Grigorescu Ionuţ, au prezentat o abordare mai deosebită asupra limbajului şi comunicării: dezvoltarea abilităţilor de comunicare pe ritmuri muzicale.
Evenimentul s-a încheiat cu concluzii din partea participanţilor: persoane cu nevoi speciale, psihologi, specialişti, elevi, cadre didactice, colaboratori. (o.l.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.