Demersuri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de locuit în blocurile sociale

0
387

După ce săptămâna trecută a avut o întrevedere cu reprezentanţii romilor şi cu cei ai Serviciului Public Asistenţă Socială Baia Mare, subprefectul Gavriş Ardelean a vizitat miercuri, 15 martie, blocurile 46A şi 46B de pe strada Horea. Subprefectul a fost însoţit de Cristina Moldovan, inspector pe problemele romilor în cadrul Instituţiei Prefectului, de reprezentanţi ai SPAS şi ai SC Vital Baia Mare.

Locuitorii din blocul 46B nu au apă la robinete, singura lor sursă de apă fiind o ţeavă amplasată în curte, care este momentan înconjurată de gunoaie. Acestea au fost strânse din zonă în cursul zilei de miercuri de mai multe persoane de la azilul de noapte şi de beneficiari ai ajutorului social. Lângă bloc există mormane de deşeuri, o adevărată sursă de infecţie, care atrage şobolani. La momentul vizitei, containerele amplasate în curte erau pline, dar romii au spus că de multe ori se întâmplă să existe containere goale, iar ei să arunce gunoaiele lângă acestea. Sâmbătă, 18 martie, muncitorii de la Drusal vor încărca deşeurile din curte şi le vor duce la groapa de gunoi. Locuitorii celor două blocuri au fost informaţi despre acest lucru şi li s-a solicitat să participe la curăţenie. Alte probleme se referă la faptul că locuitorilor din blocul 46B le-au expirat contractele pentru energie electrică în anul 2014, iar în blocul 46A, de la 1 martie nu mai există alimentare cu energie termică, din pricina unei defecţiuni. De asemenea, în blocul 46A, mulţi locuitori au restanţe mari la utilităţi, iar în blocul 46B stau multe persoane fără forme legale. Fiecare dintre cele două blocuri are 119 apartamente.
Subprefectul Gavriş Ardelean doreşte să abordeze situaţia pas cu pas. Astfel, mai întâi se va face curăţenie, cu ajutorul localnicilor şi al SC Drusal, după care se vor face demersuri la SC Vital pentru introducerea apei în blocul 46B, pe fiecare palier. Instituţia Prefectului va trimite adrese atât către cele două societăţi, cât şi către Primăria Municipiului Baia Mare, în vederea rezolvării acestor probleme. Subprefectul Gavriş Ardelean a stat de vorbă cu oamenii, le-a ascultat păsurile şi a încercat să îi convingă să se implice în îmbunătăţirea propriilor condiţii de trai. (a.g.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.