În Baia Sprie – poliţiştii şi elevii au plantat puieţi

0
378

Poliţiştii de prevenire, cei din cadrul Serviciului de Ordine Publică şi de la Poliţia Oraşului Baia Sprie, împreună cu o clasă de elevi ai Colegiului Tehnic „Transporturi Auto”, au participat, alături de reprezentanţi ai Direcţiei Silvice, la o activitate de împădurire desfăşurată în cadrul Campaniei „Luna plantării arborilor”.

Direcţia Silvică Maramureş a pus la dispoziţia voluntarilor echipamente de protecţie, unelte şi puieţi. Voluntarii, elevi, poliţişti şi cadre didactice, elevi ai Şcolii de agenţi de poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj, asistaţi şi îndrumaţi de specialişti din cadrul Ocolului Silvic au plantat puieţi de molid şi paltin, pe o parcelă din zona „Limpedea”.
Tradiţia de întinerire a fondului forestier datează din anul 1901 iar din anul 2008, campania se desfăşoară în perioada 15 martie – 15 aprilie. Puieţii plantaţi acum vor avea nevoie de circa 10 ani pentru a „deveni” pomi de Crăciun.

Confiscare de material lemnos – amenzi de peste 30.000 lei –

Pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic, poliţiştii maramureşeni desfăşoară acţiuni atât în fondul forestier, cât şi în trafic pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos.
Două astfel de acţiuni au fost desfăşurate, în această săptămână, de poliţiştii din Vişeu de Sus şi Borşa, cu sprijinul poliţiştilor Biroului de Combatere a Delictelor Silvice şi a specialiştilor silvici din cadrul Gărzii Forestiere Cluj-Napoca. În urma controalelor efectuate, au fost aplicate sancţiuni în valoare de 30.000 lei şi a fost confiscată cantitatea de 12 mc de lemn rotund, de diferite esenţe. Materialul lemnos a fost predat în custodie Ocoalelor Silvice „Alpina” Borşa şi Vişeu de Sus.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.